2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Online népszavazási portált indítottak önkéntes civilek

2017. július 5., szerda 10:47, frissítve: szerda 11:44

Az ötfős fejlesztőcsapat azért hozta létre az oldalt, hogy Észtország után Magyarországon is lehessen internetes referendumot tartani.

A Szabadszavazás.hu nevű oldalon az első három kérdés a Tanítanék Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, illetve az LMP kérdése, amely az oktatásról, a paksi fejlesztésről és az állambiztonsági múlt feltárásáról szól. A fejlesztők szerint az online népszavazás biztonságos, mert nem tárolja a személyes adatokat. Egy ember egyszer szavazhat, és a szavazatát nem vonhatja vissza.

„Egyszerre szeretnénk valamiféle demokráciaélményt adni az embereknek, másrészről természetesen magának az online népszavazásnak is reklámot szeretnénk csinálni. Tehát hosszú távon nyilván az lenne a jó, hogyha ezzel az állam foglalkozna és nem néhány civil önkéntes munkában. Nem gondoljuk, hogy egy államon kívüli államot kellene létrehozni, mi nagyon sajnáljuk, hogy a jelenlegi kormánynak, illetve a korábbi kormányoknak sem volt ez annyira fontos kérdés” – fogalmazott a kezdeményezéssel kapcsolatban Schilling Árpád színházi rendező.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!