2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Oltalmazott menekültek ellen hergelt a fideszes

,

2017. augusztus 5., szombat 13:19, frissítve: szombat 17:40

A magyar kormányzati szervek által legálisan menekültnek nyilvánított emberek nyaraltatásával összefüggésben is Soros Györggyel riogatott egy zalai fideszes képviselő. A kormányközeli Magyar Idők cikke és az Echo TV riportja után nem sokkal azonban Facebook-posztját törölte.

Tündérliget-szépítés néven tett közzé felhívást a Migration Aid a hivatalos internetes oldalán. A civil szervezet Keszthely környéki, faházas ingatlanok rendbetételéhez toborzott segítőket.

A szervezet a Balaton közelében szeretne néhány nyugodt napot biztosítani olyan menekült családoknak, amelyek legálisan tartózkodnak Magyarországon. Vagyis kikerültek a tranzitzónából, a magyar kormányzati szervektől megkapták az oltalmazotti státuszt.

„Itt olyan emberekről van szó, akik legálisan tartózkodnak Magyarországon, tehát státust kaptak. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal kiállította részükre azokat a papírokat, amelyek lehetővé teszik számukra a magyarországi tartózkodást. Magyarországi papírokat kaptak, Magyarországon vállalnak munkát, magyar iskolába fognak járni a gyerekeik, vagy óvodákba, igazándiból egy teljesen legális és hétköznapi folyamatról van szó. Az, hogy ebből hirtelenjében sajtóhír lett, ezt bizonyos mértékig szégyellem is, mert olyan, mint hogyha egy rossz dolog lenne Magyarországon rászorultakon segíteni” – mondta el Siewert András, a Migraton Aid operatív koordinátora.

A civil kezdeményezés mögött ugyanis a balatoni térség fideszes politikusai már a Soros-terv végrehajtását látták, migránsok betelepítését vizionálták. Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő közösségi oldalán azt írta: nem zárható ki, hogy ez a szervezett táboroztatás a későbbi betelepítések előszobája lehet.” A politikus később meggondolhatta magát, a bejegyzés ugyanis szombat reggelre eltűnt az oldaláról.

Manninger mellett ugyancsak a Facebookon határolódott el a menekültek üdültetésétől Hévíz polgármestere. Keszthely városvezetője pedig még tüntetést is szervezne.

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke szerint valótlan és pontatlan információk alapján hecckampány folytatnak a fideszes politikusok. Kovács Viktória a gyűlöletkampány részének tartja, hogy a kormánypárt képviselői szeretnék eltüntetni a legális és illegális bevándorlók közötti határvonalat.

„Keszthely, Hévíz térségében éves szinten 1,4 millió vendégéjszakát töltenek el, mondhatjuk úgy turisztikai migránsok, akik nincsenek úgy ellenőrizve. Ha van pénzük megszállnak, itt vannak, elmennek, ugyanúgy, akik a letelepedési kötvényt megvásárolták. Ha pénzük van, akkor jöhetnek. Ezek az emberek, akik rászorulnak, akiket ez a szervezet támogat, hogy egy kis nyugalomhoz jussanak, oltalmi státuszban vannak, nem illegális bevándorlók. Oltalmi státuszban vannak, tőlük viszont félünk. Egyszerűen a józan ész elhagyta ezeket” – nyilatkozta Kovács Viktória.

A Migration Aid egyébként már most is szervez egynapos kirándulásokat a rászoruló menekültek számára. A hosszabb üdülések pedig 2-3 hetesek lennének, mindössze néhány családot érinthetnek. A szervezet ehhez több ingatlanfelajánlást is kapott a Balaton térségében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!