2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Olcsóbb lesz a dobozos tej is?

2016. május 26., csütörtök 16:29

A kormány jövő héten tárgyal az áfacsökkentésről a termelőkkel – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A kabinet eredetileg csak a friss tej forgalmi adóját mérsékelte volna 27-ről 5 százalékra, a gazdáknak azonban az igazi gondot azok az áfacsalók okozzák, akik külföldi dobozos tejet dobnak piacra a magyar tejnél jóval olcsóbban.

A nemzetgazdasági miniszter is azt mondta, hogy bővülhet a termékkör. „Az a vita még nem zárult le, hogy az 5 százalékos, kedvezményes áfakulcsú körbe mely termékek tartozzanak bele. Én a magam részéről azért szeretném mindenképpen nyomatékosítani, hogy abban vagyunk érdekeltek, hogy a feketegazdaság visszaszorítása ténylegesen megtörténjen. Tehát nekünk olyan megoldást kell találnunk, amely a tejágazat legfontosabb szereplőit kedvezőbb helyzetbe hozza a korábbinál. Ezért gondoljuk úgy, hogy annak a termékkörnek a meghatározása lehetőség szerint minél szélesebb legyen, ahol az 5 százalékos kulcsot érvényesíteni tudjuk, tehát figyelembe kell venni a termelők felvetését és érdekeit is akkor, amikor az adócsökkentés megtörténik” – nyilatkozta Varga Mihály.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!