Ők lesznek az első áldozatok

NT, DA, 2016. január 15., péntek 22:00, frissítve: szombat 08:26
A minisztériumi háttérintézmények lesznek a lázári bürokráciacsökkentés első áldozatai.

A Miniszterelnökség vezetője nem nevezte meg az érintett intézményeket, de úgy fogalmazott, hogy rengeteg ember munkája szűnik majd meg. A kancelláriaminiszter tegnap arról beszélt: már idén elkezdik karcsúsítani az apparátust, mert a szükségesnél 3-400 ezerrel többen dolgoznak az államnak. Ennek részeként nem vesznek majd fel új embereket a nyugdíjba vonuló dolgozók helyére, de hivatalok is megszűnnek majd.

Ők lesznek az első áldozatok

„Van Magyarországon körülbelül 100 háttérhivatal, háttérintézmény, mindenféle költségvetési önálló szervezet, ezekben az intézményekben rengetegen dolgoznak, és ezeknek az intézményeknek a felülvizsgálatára kaptunk mandátumot, ami azt jelenti, hogy január hónapban a kormány várhatóan ezeknek a szervezeteknek a megszűnéséről fog dönteni, a feladatokat a kormányhivatalok fogják átvenni vagy a minisztériumok” – árulta el Lázár János.

Az állampolgárok látják majd a kárát

Ha csökkentik az apparátust, annak az állampolgárok látják majd a kárát – mondta a Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének főtitkára. Boros Péterné úgy fogalmazott: a mostani 10 órás munkaidőben sem mindig egyszerű minden feladatot ellátni, az elbocsátásokkal pedig tovább nőhetnek a munkaterhek, a tervezett karcsúsításról a kormány egyelőre nem egyeztetett az érdekképviselettel.

„Nehezen értelmezhető, mert a feladatokat mi még úgy látjuk, hogy 10 órával sem igazán tudják a kollégák ellátni, és hát ennek a feszültségnek úgy gondoljuk, hogy az állampolgárok, a lakosság látja a kárát, mert hiszen ha nem látható el a feladat, akkor valószínűleg hiába van rövidített ügyfélfogadás, ezt nem lehet betartani, akkor ez csak egy ígéret” – fogalmazott a főtitkár.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása