2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Óbégatás és böfögés helyett fütyültek Orbán Viktornak

2017. február 10., péntek 18:02, frissítve: péntek 20:03

Füttykoncert fogadta a miniszterelnöki évértékelőre érkezőket a Várkert Bazárnál. Az Együtt felhívására 100-150-en demonstráltak. Az ellenzéki pártok élesen bírálták Orbán Viktor beszédét.

Már több mint egy órával a miniszterelnök beszéde fújták a sípot a tüntetők a lezárt Várkert Bazár környékén. Az évértékelőre érkező vendégektől rendőrök és egy kordon választotta el az Együtt felhívására demonstrálókat. A füttykoncertből nem sokat hallhatott a miniszterelnök, mivel távol voltak a beszéd helyszínétől. Rendőrök és biztonsági őrök vigyázták a rendet a Várkert Bazárnál és a környéken, amelyet kordonnal is körülvettek, a bejáratok előtt pedig három városnéző busz parkolt, amelyek a miniszterelnöki évértékelőre érkezőket is eltakarták.

A tüntetők ennek ellenére megállás nélkül fütyültek. „Egy egyszerű óbégatás lehetne, vagy egy böfögés esetleg, ha odafigyelne rá. Mi a sípot, a füttyöt választottuk, az talán kulturáltabb” – fogalmazott Juhász Péter, az Együtt elnöke.

A politikus azt mondta, nyitott, sokszínű, egészséges társadalomban szeretnének élni. Orbán Viktort betegnek nevezte, aki uralkodónak képzeli magát. „Egy vezetőnek nem az a feladata, hogy egyébként a külvilágról, a valóságról tudomást nem véve vigye elöl a zászlót, és egyszerűen ellenségnek kiáltson ki mindenkit, aki nem ugyanabban szenved, mint ő. Mi egészséges, normális társadalmat szeretnénk, amely nyitott. Mi az egy a tábor, egy a zászló elvet úgy képzeljük el, hogy mi ahhoz a táborhoz akarunk tartozni, amely sokszínű” – tette hozzá.

A szocialisták egy nagy túrógombócnak tartják Orbán évértékelő beszédét, szerintük a miniszterelnök gyáva. „Lázított, vádaskodott, jósnő, kuruzsló volt, de arról, hogy mi folyik ebben az országban, illetve ha évértékelőről beszélünk: mi folyt 2016-ban ebben az országban, egy szót sem szólt. Gyáva a miniszterelnök, hiszen nem beszélt arról, hogy akárcsak 2016-ban, úgy 2017-ben is több száz méteres sorok kígyóznak az ingyenkonyhák előtt” – nyilatkozta Nyakó István.

A DK szerint Orbán Viktor zagyvaságokat beszélt. „Úgy gondolom, hogy az, ami ma évértékelőként elhangzott, egy szegénységi bizonyítvány. Szegénységi bizonyítvány egy olyan kormányról, egy olyan politikáról és egy olyan miniszterelnökről, akinek Donald Trump a példája. Bezárkózás, kizárás, gazdasági protekcionizmus, nacionalizmus” – mondta Niedermüller Péter, a párt alelnöke.

A Jobbik szerint Orbán Viktor a magyar politika legnagyobb szélkakasa, hiszen a liberális társadalmat ostorozza, miközben maga is Soros György ösztöndíjasa volt. „Fontos látni azt, hogy a korrupciót is csúcsra járatta a miniszterelnök, már az összes korrupciókutató szervezet szerint legalább 400 milliárd forint kárt okoz Magyarországon éves szinten a korrupció. A volt Fidesz-tag, Polt Péter által vezetett ügyészség nem találja semminek a nyomát, miközben egy egész ország kénytelen azzal szembesülni, hogy Mészáros Lőrinc újabb és újabb horvátországi villákat, kastélyokat vesz, a Fidesz körüli politikusok pedig tobzódnak a közpénzben” – hangsúlyozta Volner János frakcióvezető.

Az LMP egyebek között a bérek, az oktatás és egészségügy helyzete miatt bírálta a kormányfőt. „Hát, a fenét erősödik Magyarország! Ugyanis alárendelődik az orosz érdekeknek, a Wall Street-i érdekeknek és a magyar oligarchák érdekeinek is. A legyengített nép oldalán azok tetszelegnek ma, akik a belőlük húzott haszonból gazdagodtak meg” – mondta Gál József, a párt szóvivője.

A Liberálisok úgy látja, Orbán Viktor a saját maga által konstruált álomvilágban él, sikerként próbálja eladni hat és fél éves kormányzása kudarcát, miközben  az ország valódi problémáival nem foglalkozik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!