2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Obama legyőzte volna Trumpot

2016. december 28., szerda 11:14

Obama legyőzte volna Trumpot. Megbünteti Izrael az ellene szavazó országokat. Börtönbüntetésre ítélték a lázadó kínai falusiakat.

Barack Obama amerikai elnök legyőzte volna Donald Trump megválasztott elnököt, ha indulhatott volna egy harmadik mandátumért, és ő lett volna a Demokrata Párt elnökjelöltje. Ezt maga Barack Obama állította egy interjúban. A januárban leköszönő elnök szerint baloldali politikája még most, 2016-ban is nyertes lett volna. Barack Obama úgy fogalmazott: a többség még mindig hisz abban az egységes Amerikában, amely toleráns, sokszínű, nyitott, tele van energiával és dinamizmussal. A probléma az, hogy ez nem mindig érvényesül a politikában, tette hozzá.

Izrael visszafogja a diplomáciai érintkezést azokkal az országokkal, amelyek megszavazták az ENSZ BT határozatát a megszállt palesztin területeken lévő zsidó telepek bővítésének leállításáról. Benjamin Netanjahu miniszterelnök utasította kabinetjének tagjait, hogy ne vegyenek részt semmilyen tárgyaláson ezeknek az országoknak a képviselőivel. A határozat elfogadását a 15 tagú BT 14 országa szavazta meg, köztük Kína, Franciaország, Oroszország, Nagy-Britannia, Spanyolország és Ukrajna. Az Egyesült Államok 1979 óta először nem élt a vétójogával. A jogilag kötelező érvényű határozat azt követeli a zsidó államtól, hogy azonnal és teljes körűen vessen véget a telepépítéseknek a megszállt palesztin területeken, köztük Kelet-Jeruzsálemben. A dokumentum szerint az izraeli telepes tevékenységnek nincs jogi alapja, súlyosan sérti a nemzetközi jogot.

Börtönbüntetésre ítélték a lázadó faluként elhíresült dél-kínai Vukan kilenc tüntetőjét a közrend megzavarása és más vétségek vádjával. A Hongkonghoz közeli halászfalu lakosait kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtották az idei zavargásokkal összefüggésben, amelyeket a korábban megválasztott párttitkár börtönbe zárása váltott ki. Vukan lakói öt évvel ezelőtt kerültek reflektorfénybe, amikor tüntetni kezdtek a Kínai Kommunista Párt helyi vezetői ellen. Azok ugyanis a gazdák megfelelő mértékű kártalanítása nélkül földeket sajátítottak ki és adtak el ingatlanfejlesztőknek. A 2011-es tüntetéssorozat idején a falu lakossága elbarikádozta magát és három hónapon át kitartott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!