2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Nyugdíjprémium a fiatalabb nyugdíjasoknak is

2017. október 16., hétfő 16:20, frissítve: hétfő 19:03

A fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot.

Ezt az emberi erőforrások  minisztere jelentette be az idősek világnapja alkalmában mondott beszédében. A kiegészítés 2 millió 750 ezer embert érint, a nyugdíjasok mellett a megváltozott munkaképességűeket vagy a fogyatékossági ellátásban részesülőket, a politikai rehabilitáltakat, illetve az özvegyi nyugdíjasokat.

 

„Voltak olyan kormányzatok mondjuk ki mert az ünnep alkalmával is kell erről beszélnünk, voltak olyan kormányzatok akik nem tisztelték a nyugdíjasokat” – fogalmazott Balog Zoltán.

Balog Zoltán az Idősek Világnapján tartott ünnepségen sem felétkezett meg az előző szocialista kormányok hibáiról. Szerinte a Fidesz valódi segítséget nyújtott az idős embereknek. Ilyen a most bejelentett nyugdíjprémium is, amelyet a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben. A kiegészítés 2 millió 750 ezer embert érint.

„Arról is döntöttünk, hogy a nem nyugdíjba, hanem más, nyugdíjjal azonos módon emelendő ellátásban részesülők is kapnak, a nyugdíjprémium számítása szerint megállapított egyszeri kiegészítést. a nyugdíj prémiumot és az egyszer kiegészítést is a novemberi nyugdíjakkal és egyéb ellátásokkal együtt kell majd kifizetnünk” – tette hozzá a miniszter.

Nem vett részt az ünnepségen a Magyar Nyugdíjasok Szövetségének Országos Szövetségének Vezetősége. A szervezet elnökségi tagja szerint a nyugdíjemelés az infláció következménye volt, amely törvény szerint alapból jár az időseknek. Ahogyan járna a nyugdíjprémium is.

„Véleményünk szerint járt volna, mi ezt most kapjuk először. és idáig miért nem kapták? Nem tudom. Valószínű a gazdaság helyzete volt ami miatt nem tudták megadni. Gondolja h a közelgő választásoknak köze van ehhez? Hát nem tudom, de mostanában mindenki a kegyeinket keresi!” – mondta el Végné Reményi Mária, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének elnökségi tagja.

A Jobbik is hasonló véleményen van, a párt szerint a nyugdíj alap emelése nagyobb segítség lenne, mint egy egyszeri, kampányszerű kedvezmény.

„Nem értek egyet azzal, hogy az aki havi 400 ezret kap nyugdíjat az is 20 ezer forintot kapjon és aki 60 ezret kap az is. szerintem egy differenciált belenyúlás a rendszerbe sokkal hatékonyabb lenne,. ugyanakkor minden családnak örülni tudunk ha javul a helyzete. de ezt nem tartom a leghatékonyabb módszernek, kifejezetten kampány ízűnek gondolom” – közölte Mirkócki Ádám szóvivő.

A humán miniszter szerint két nap múlva összeül az Idősek Tanácsa is, ahol további kormányzati bejelentésekre számíthatnak a nyugdíjasok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!