2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Nyugdíjasok tartanák életben az egészségügyet

2017. június 19., hétfő 10:21, frissítve: hétfő 13:05

Csaknem 5400 esetben kérelmezték a nyugdíjas korú dolgozók továbbfoglalkoztatását.

Nyugdíjas dolgozókkal mentenék meg az egészségügyet, amelyet igencsak megviselt az a 2013-as kormányrendelet, amely a nyugdíjkorhatárt elérő közalkalmazottakat választani kényszeríti a nyugdíj és a munka közt. A kormánypárti Magyar Idők a kancelláriától kapott adatok alapján azt írja, az egészségügyi intézmények az elmúlt négy évben majdnem 5400 kérelmet nyújtottak be nyugdíjas korú dolgozóik továbbfoglalkoztatására.

A lap úgy tudja, a szaktárcánál is azt szeretnék elérni, hogy a szakrendelői asszisztenseket, illetve a nem egészségügyi végzettségű kórházi, rendelői dolgozókat is visszafoglalkoztathassák az intézmények.

Babonits Tamásné szerint a létszámhiány miatt természetes, hogy a munkáltatók szeretnék a nyugdíjas kollégákat változatlan feltételek mellett továbbfoglalkoztatni.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alelnöke azt is elmondta, ugyanakkor „a gazdasági, műszaki területen a kisegítők és a takarító munkatársak esetében teljesen reménytelen a továbbfoglalkoztatási kérelemnek a megadása, pedig ők legalább olyan fontos szegmensei az ellátórendszernek, hiszen ha ők nincsenek, akkor bizony az alapok óriási problémát jelentenek, mondjuk megszaporodik a nozokomiális fertőzés egy intézetben”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!