2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Nyomoznak az atlétikai stadion miatt

2017. október 14., szombat 19:53, frissítve: szombat 20:28

A rendőrség nyomozást folytat a budapesti atlétikai stadion területének megszerzése ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A büntetőeljárás hűtlen kezelés miatt indult, a feljelentő az LMP társelnöke, Hadházy Ákos volt.

A sportlétesítményt olimpia híján is felhúznák a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre, a Kvassay-zsilip mellett. 2023-ban világbajnokságot rendezhetnek benne. Kenya a napokban visszalépett a rendezéstől, amivel Magyarország esélyei megnőttek.

„Nagyon örülnénk, ha sikerülne idehozni egy vb-t. Csak egy kis probléma az egészben, hogy nincsen stadionunk. A Puskás stadion már nincs, a KSI-stadion nincs, Dobófészer nincs, lassan elkezdődik a TF-pálya bontása, úgyhogy egy kicsit le vagyunk maradva. Úgyhogy ha ezt mi megpályázzuk, akkor nagyon gyorsan új, modern, az igényeket kielégítő atlétikai stadiont kellene építeni” – mondta a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke, Szalma László.

A Magyar Olimpiai Bizottság tovább dédelgeti az ötkarikás játékok álmát. Az atlétikai vébé ugyanolyan referencia lehetne, mint volt a vizes világbajnokság idén nyáron.

„Úgy gondoljuk, hogy szükség van rá. Én és a MOB elnöksége elkötelezett az olimpiarendezés mellett. Ahhoz, hogy ezek a remények 2032-re is életbe maradjanak, az kell, hogy eseményeket szervezzünk. Ez nagyszerű lehetőség volna. Ha arra kerül a sor, akkor – ki, ha mi nem – támogatni fogjuk” – nyilatkozta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Az álmodozást rendőrök lassíthatják, akik hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak az atlétikai stadion területének megvásárlása ügyében. A telek egy magáncégé volt, amely 5,6 milliárd forint értéken tartotta nyilván. A kft.-t 2015 januárjában vette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Az MNV 16,5 milliárd forintot fizetett a vállalkozásért. A feljelentést az LMP társelnöke tette.

Az atlétikai stadiont ugyanaz az Ybl-díjas építész tervezheti, aki megálmodta a Duna Arénát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!