2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Nyomoznak az állami telekvásárlás miatt

2017. október 14., szombat 08:28, frissítve: szombat 19:17

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 16,5 milliárdért jutott hozzá a 15 hektáros területhez még 2014-ben, ahol az atlétikai stadiont építenék fel. Hadházy Ákos feljelentést tett hűtlen kezelés miatt.

Nyomoz a rendőrség a Budapestre tervezett atlétikai stadion helyszínének állami megvásárlása miatt – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap tegnap számolt be arról, hogy a főváros maradt egyedül versenyben a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséért.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés bűntettének gyanújával folytat eljárást az ügyben Hadházy Ákos feljelentése alapján. Az LMP társelnöke azután fordult a hatóságokhoz, hogy a lap megírta: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 16,5 milliárd forintért jutott hozzá a Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre fekvő 15 hektáros területhez még 2014-ben. A ferencvárosi telket eredetileg a 2024-es olimpiai játékok atlétikai helyszínének nézte ki a kormány, de a tervezés azután sem állt le, hogy Budapest visszavonta olimpiai pályázatát.

„A mi jogászaink azt is megnézték, hogy az a cég amelyiket megvettek, mennyiért juthatott hozzá ezekhez a területekhez, és a cég adatbázisból az derül ki, hogy mintegy 10 milliárd forinttal olcsóbban jutott ahhoz a területhez, mint amennyiért az állam megvásárolta a területet. Tehát ha itt összehasonlítjuk a sukorói teleküggyel, akkor azt tudjuk mondani, hogy ott 1 milliárd volt kérdéses, itt 10” – ismertette Hadházy Ákos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!