2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Nyolcvanezren mulattak a Strandok Éjszakáján

Negyven strand és gyógyfürdő csatlakozott idén a Strandok Éjszakája elnevezésű rendezvényhez. A látványos programok csaknem dupla annyi embert vonzottak, mint egy éve. Volt olyan fürdő, ahol például csillagleléssel és angyaltisztulással várták a látogatókat.

Vízitornával szórakoztatták az embereket a budapesti Palatinus strandon péntek este. Bárki bekapcsolódhatott, de lehetett táncolni és szörfözni is. A szegedi Anna fürdőben a fürdőzés mellett a kártyából jóslás volt a  főprogram. Augusztus 10-én van a legnagyobb csillaghullás, ezért tartják már harmadik éve ezen a napon a fürdők éjszakáját.

„A jóslás, a misztikum évtizedek óta hozzátartozik a tárgykörhöz, éppen ezért mi jósokat hívtunk erre az éjszakára” – mondta el a Hír Televíziónak Gömöri Csilla, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. minőség- és környezetirányítási vezetője.

Idén 40 városi strand és fürdő csatlakozott a hazai gyógy-, élmény- és strandfürdőket népszerűsítő programhoz. Hiába volt ugyanis többször is hőség, kevesebben mentek eddig nyáron strandra, mint tavaly.

Fotó: Kallos Bea / MTI

– Júliusban és augusztusban az első 10 nap forrósággal és kánikulával telt, ekkor a strandok és fürdők kiemeltebb forgalmat értek el, ami helyénvaló a nyári időszakban – közölte Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Viszont az azt követő majd kéthetes változó, enyhe idő nem éppen a strandoknak kedvezett – tette hozzá.

Fotó: Kallos Bea / MTI

A Strandok Éjszakáján hajnalig voltak nyitva a fürdők, a legtöbb telt házzal működött. Úgy számolnak, idén nyolcvanezren vettek részt az éjszakai programokon.

Fotó: Kallos Bea / MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!