Nyolcvanezren mulattak a Strandok Éjszakáján

KK, 2012. augusztus 11., szombat 19:41
Negyven strand és gyógyfürdő csatlakozott idén a Strandok Éjszakája elnevezésű rendezvényhez. A látványos programok csaknem dupla annyi embert vonzottak, mint egy éve. Volt olyan fürdő, ahol például csillagleléssel és angyaltisztulással várták a látogatókat.

Vízitornával szórakoztatták az embereket a budapesti Palatinus strandon péntek este. Bárki bekapcsolódhatott, de lehetett táncolni és szörfözni is. A szegedi Anna fürdőben a fürdőzés mellett a kártyából jóslás volt a  főprogram. Augusztus 10-én van a legnagyobb csillaghullás, ezért tartják már harmadik éve ezen a napon a fürdők éjszakáját.

„A jóslás, a misztikum évtizedek óta hozzátartozik a tárgykörhöz, éppen ezért mi jósokat hívtunk erre az éjszakára” – mondta el a Hír Televíziónak Gömöri Csilla, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. minőség- és környezetirányítási vezetője.

Idén 40 városi strand és fürdő csatlakozott a hazai gyógy-, élmény- és strandfürdőket népszerűsítő programhoz. Hiába volt ugyanis többször is hőség, kevesebben mentek eddig nyáron strandra, mint tavaly.

Fotó: Kallos Bea / MTI

– Júliusban és augusztusban az első 10 nap forrósággal és kánikulával telt, ekkor a strandok és fürdők kiemeltebb forgalmat értek el, ami helyénvaló a nyári időszakban – közölte Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Viszont az azt követő majd kéthetes változó, enyhe idő nem éppen a strandoknak kedvezett – tette hozzá.

Fotó: Kallos Bea / MTI

A Strandok Éjszakáján hajnalig voltak nyitva a fürdők, a legtöbb telt házzal működött. Úgy számolnak, idén nyolcvanezren vettek részt az éjszakai programokon.

Fotó: Kallos Bea / MTI
Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés