2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Novák viccelődve ütötte el a Hír TV kérdését

2016. május 1., vasárnap 16:22, frissítve: vasárnap 17:32

A párt belső fórumain vitatná meg a Jobbik eddigi alelnöke a vitás kérdéseket, köztük az alelnökjelölést. Novák Előd egyelőre kitart amellett, hogy elindul a posztért a tisztújító kongresszuson, de már nem látja borúsan a jövőt, viccelődve ütötte el a Hír TV kérdését. A szimpatizánsok a belső harcokról, és a néppártosodásról is kérdezték a pártvezetőket a Jobbik majálisán.

„Három embert megkértem arra, hogy a csatárposztról menjen át a középpályás posztra. Most nem akarok itt focihasonlatokkal élni, mert akkor tényleg Viktor.02 leszek” – szúrt oda egyet a kormányfőnek Vona Gábor még szombaton.

A Jobbik elnöke három korábbi alelnök indulását vétózta meg és helyettük három vidéki polgármestert javasolt alelnöknek. Vona Gábor azt mondta: a 2018-as választási győzelem miatt van erre szükség. Ezért kell távoznia az elnökségből a párt radikális szárnyához sorolt Novák Elődnek.

„A Fidesz az, ahol repült a pártból mondjuk Illés Zoltán vagy Ángyán József, mert lelkiismeretét követve más véleményt fogalmazott meg” – Novák korábban harciasan vitatta a pártelnöki döntést, most már a párt belső fórumain rendezné a vitás kérdéseket.

– Különösen most, az anyák napján egy családbarát döntésnek is tekinthetjük Vona Gábor elhatározását, hiszen a jövőben több időt fogok tudni tölteni úgy tűnik a családommal.
– Akkor nem indul?
– Ezt nem mondtam. Azt mondtam, hogy tartom magamat a korábbi elhatározásaimhoz ugyebár. Viszont hogyha Vona Gábor is tartja, akkor úgy tűnik, hogy a jövőben több időt fogok tudni tölteni a családommal. Ennyiben egy családbarát döntésnek tudom minősíteni Vona Gábor döntését…

A Jobbik kétnapos, hajógyári-szigeti majálisán a szimpatizánsok is szóvá tették a belharcot és a néppártosodást.

Nem a Fideszt másolják

„Mi sem örültünk neki, hogy a sajtó kezdett el ezekkel a döntésekkel foglalkozni, sajnos ez egy ilyen műfaj. Tehát a politikában a sajtó, ha valamit imád, az éppen a botrány” – jegyezte meg Mirkóczki Ádám. A párt szóvivője azt mondta, hogy nem a Fideszt másolják, mert akkor hitelességüket kockáztatnák.

„Hogyha mi a Fideszt akarnánk másolni, akkor lopnunk kéne 0–24-ben. Ezt eddig sikerült elkerülni, és én bízom benne, hogy a jövőben is sikerül elkerülni. Hogy mit jelent a néppártosodás, lehet, hogy ezen minden tag, minden politikus mást ért, de valahol mégiscsak egyet. Én a következőt értem néppárt alatt: nem tudok a magyar társadalomnak olyan szegmenséről, kortól, nemtől, vallástól, bármitől függetlenül, akihez ne szeretnénk szólni, aki számára ne kínálnánk programot vagy alternatívát” – emelte ki a Jobbik szóvivője.

Novák Előd egyébként új szerepkörben tűnt fel a majálison: ő ismertette a Jobbik a Gyermek áldás elnevezésű programját, amellyel a minél korábbi gyermekvállalásra ösztönöznék a magyar fiatalokat. Ebben 10 konkrét javaslatot is megfogalmaznak. Eltörölnék például a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját vagy a bölcsődei gondozási díjat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!