2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Novák hátba szúrva érzi magát

2016. április 21., csütörtök 15:07, frissítve: péntek 09:50

Hátba szúrásnak érzi Novák Előd, hogy Vona Gábor a tisztújítás után már nem szeretné a Jobbik alelnöki székében látni. A politikus azonban a pártelnöki vélemény ellenére újra indul a posztért. Felesége, Dúró Dóra azt fontolgatja, hogy a történtek miatt minden a Jobbikban betöltött tisztségéről lemond, és csak párttagságát, illetve parlamenti mandátumát tartja meg. A volt szkinhedvezér, a szintén Jobbik-alelnök Sneider Tamás, csak azt furcsállja, hogy ő nem tartozik a Vona Gábor által nemkívánatosnak tartott radikálisok közé.

Vona Gábor a Jobbik szerdai elnökségi ülésén jelentette be, hogy leszámol a párt radikális politikusaival. A pártelnök megtiltotta alelnökeinek, hogy újra jelöltesség magukat a nyári tisztújító kongresszuson. Vona Gábor Apáthy Istvánt, Szávai Istvánt és Novák Elődöt is eltávolítaná a párt első sorából.

„A következő két évnek egy új prioritása van, ez a kormányra kerülés, a kormányra jutás, és a kormányzati sikernek a kérdése, és a következő két évben ez az a szempont, ami alapján a Jobbiknak működnie kell, és amikor a jövőbeni elnökség személyi összetételéről elkezdtem gondolkodni, akkor ez motivált a döntéseimben” – mondta a Jobbik elnöke.

„Vitáink voltak, mint minden házasságban is, de most úgy érzem magam, mint egy meglepetésszerűen benyújtott válópernél.” – Hátba szúrva érzi magát Novák Előd. A politikusnak azt mondja, tiszteletben tartja Vona Gábor véleményét, de újra indul az alelnöki tisztért, és bízik benne, hogy nyárig a pártelnök meggondolja magát.

„Fájó volt, ahogy mondtam, kicsit hátba szúrásnak éreztem, egy kicsit inkorrektnek, de azért nem nevezném olyan súlyosnak a helyzetet… Ennél sokkal fontosabb a Jobbik, fontosabb a nemzet ügye, amiért a Jobbik létrejött. Ezért nem fogunk távozni, itt a személyeknél jóval többről van szó. Az egész mozgalom irányáról, erről kell dűlőre jutnunk, hiszen a személyek mögött azért megbúvik tartalmi irányultság és vita is” – nyilatkozta az alelnök.

Vona Gábor véleménye miatt egyébként Novák Előd felesége, Dúró Dóra azt fontolgatja, hogy megválik a Jobbikban betöltött tisztségeitől. Csak párttagságát és parlamenti mandátumát tartaná meg.

Meglepetésként érte a pártelnöki vélemény a 90-es években Roy néven ismert szkinhedvezért, Scneider Tamást is, aki Novákkal ellentétben indulhat az alelnöki posztért. „Megmondom őszintén, hogy szomorú vagyok, hogy a radikálisok között nem szereplek. Hát ha már egy szkinhedvezér sem szerepel a radikálisok között, akkor már ott nyilvánvalóan komoly probléma van” – nyilatkozta az alelnök.

A pártelnöki bizalomtól megfosztott alelnökök azt állítják: a viták ellenére nem lépnek ki a pártból, és Vona Gábor ellen sem terveznek puccsot.

Szükséges és hasznos

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője korábban úgy fogalmazott: Vona Gábor döntése nem diktatórikus, mert a jövő a pártelnököt fogja igazolni. Azt mondta: akinek nem tetszik az új irányvonal, az kereshet magának más pártot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!