A kállói templomban bárki megcsodálhatja a 18 kilogramm masszából készült cukorbetlehemet. A cukrász 250 órán keresztül dolgozott vele.
„Ami nagyon érdekes és a zsűrinek nagyon tetszett, az például ugye a pálmafák. A pálmafák ostyalapokból készültek, ezeket egy kisollóval vágtam ki és utánaesténként filmnézés közben kisollóval vagdostam meg, ez elég sokáig tartott egyébként” – mondta Magyarné Fekete Veronika cukrász.
A kulináris világbajnokság öt napon át zajlott, ahová a világ minden tájáról érkeztek nevezők. Naponta 50–60 cukrász mutatkozott be, közülük pedig ez a kállói cukorbetlehem lett a második.
„Advent első vasárnapjára elkészítettem az én betlehememet, ahogyan én gondoltam, hogy így nézett ki. Több mint három héten keresztül dolgoztam rajta, 250 órám biztosan benne van, nagyon sok ehető anyagot használtam fel. Használtam ostyalapokat, körülbelül húsz darab ostyalapból készültek a pálmafák, használtam dekorációs masszát, az körülbelül tizennyolc-húsz kilogramm. És használtam rizsmasszát, ugye a talapzat elkészítéséhez, ami körülbelül olyan hat kilogrammm” – nyilatkozta a nógrádi cukrász.
Magyarné Fekete Veronika ma már a 2020-as stuttgarti kulináris olimpiára készül. A díjnyertes cukorbetlehemet pedig vízkeresztig lehet megtekinteni a kállói templomban.