2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Nógrádi: Azért nincs tűzparancs a déli határon, mert annak rossz lenne a sajtóvisszhangja

Hír TV

2018. február 16., péntek 14:42, frissítve: péntek 16:03

Magyarország azért nem adott ki tűzparancsot a déli határon, mert annak rossz lenne a sajtóvisszhangja – ezekről is beszélt Nógrádi György egy budapesti fideszes kampányrendezvényen. A biztonságpolitikai szakértő mindenkitől azt kérte, hogy szavazzon a kormánypártra.

„A szakmai részét pedig, hogy miért fontos a kerítés, miért tartogat veszélyeket a migráció a német választásokat is érintően, a tanár úr fogja elmondani” – konferálta fel Földesi Gyula, Pestszenterzsébet fideszes képviselőjelöltje Nógrádi Györgyöt. A biztonságpolitikai szakértő több száz fős hallgatóságának gyors világpolitikai helyzetértékelést tartott. A házigazda az előadás végén külön is megkérte Nógrádit, hogy ne felejtse ki elemzéséből Soros Györgyöt: „Az lenne a kérésem, hogy Soros Györgyről és az ő tervéről is néhány gondolatot beszéljél.” A szakértő erre így reagált: „Nyilvánvaló, az Egyesült Államok stratégiai érdeke az, hogy az ellenfeleit és barátait gyöngítse. Ebbe Soros belejátszik. Ha migránsokat fogadunk be Európába, azzal Európát gyengítjük.”

Nógrádi hosszan beszélt arról is, hogy Orbán Viktor úttörő volt Európában azzal, hogy meg merte építeni a kerítést, és az elmúlt évek az intézkedés helyességét igazolták.

A hallgatóság kérdezhetett a fórumon.

– Miért nincs kiadva a tűzparancs?
– Nem vagyunk hajlandók ezt a tűzparancsot kiadni, és főleg nem elsőként Európában. Aki ezt elsőként kiadja, annak neki fog menni nagyon sok sajtó. A második-harmadiknál már más lesz a helyzet. Azért építettük a kerítést, hogy elkerüljük a tűzparancsot.

Pestszenterzsébet jobbikos jelöltje is megjelent a fórumon, és a Magyarország által befogadott menekültekről kérdezett.

„Most bele lehet menni, ez a háromezer igaz vagy nem. Ez nyilvánvalóan beszélgetés dolga, ön mondja az érveit, a másik fél meg mondja az ellenérveit. De gyakorlatilag Magyarország ma migránsmentes. Élnek itt arabok? Igen. Kik? Akik a hetvenes-nyolcvanas években Magyarországon végezték a főiskolát, egyetemet, itt maradtak, megházasodtak, felső-középosztályban vannak” – érkezett a válasz.

Nógrádi György előadásában kevés szó esett a belpolitikáról, de az tömör és lényegre törő volt: „Azt a pártot, amely Magyarországon azt mondja, hogy a határokat védeni kell, az országot biztosítani kell, úgy hívják, hogy Fidesz. Pont. Tisztelettel kérem önöket, hogy áprilisban legyenek szívesek így szavazni. És akkor ígérem, hogy ha meghívnak egy év múlva, elhozom az új könyvemet, a lányok továbbra is csinálhatnak velem szelfit.”

A fórumon felolvasták a bevándorlásszervező irodák elleni önkormányzati előterjesztést is, amely megszavazását bár vidéki városoktól kérték, a pestszenterzsébeti Fidesz-frakció is beterjesztette a közgyűlésnek. A baloldali többség azonban nem vette napirendre, mert szerintük nem akar senki bevándorlásszervező irodát nyitni a kerületben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!