2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Noel fél percet vert Alízra – ők 2017 első magyar babái

2017. január 1., vasárnap 13:52, frissítve: vasárnap 17:35

Noel és Alíz az év első két magyarországi újszülöttje. Félpercnyi különbséggel jöttek világra Budapesten és Debrecenben. Mindketten egészségesek, édesanyjuk is jól van.

Éjfél után fél perccel született Noel a Semmelweis Egyetem nőgyógyászati klinikáján. Néhány nappal későbbre várták, de végül ő lett az első újszülött 2017-ben.

„Végig tudtam róla, mivel szülés közben is tájékoztattak arról, hogy mennyi az idő” – mondta az édesanya, Horváth Valéria.

Az új év első fővárosi újszülöttje, Csorba Benjámin Noel és édesanyja
Az új év első fővárosi újszülöttje, Csorba Benjámin Noel és édesanyja
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Noel a család második gyereke. Bátyja éppen egy évvel ezelőtt, csak még az év utolsó napján, vagyis december 31-én született. A klinika ügyeletvezetője azt mondja, mint minden egészséges babát, hamarosan őt is hazaengedik.

„Szilveszter napján délután hat órakor vettük fel a kismamát. Másodszor szült. Hatórányi vajúdást követően éjfél után fél perccel született meg a 2850 grammos, jó állapotú újszülött. Zavartalan, komplikációmentes volt a szülés, jól van a kismama és a gyerek is” – közölte Patai Kálmán, a Semmelweis Egyetem II. női klinika ügyeletvezetője, egyetemi adjunktus.

Szerető család várta az év első vidéki babáját is. A debreceni Kenézy-kórházban született Alíz, szülei első gyermeke. A kislány természetes úton, több mint négy és fél kilóval, éjfél után egy perccel jött világra.

Alíz, az új év első vidéki újszülöttje és szülei
Szemán Alíz, az új év első vidéki újszülöttje és szülei
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!