2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Nincs szükség kiemelt ellenőrzésre a menekült gyerekek miatt

2016. szeptember 27., kedd 10:52, frissítve: kedd 10:52

Nincs szükség kiemelt egészségügyi ellenőrzésre a menekült gyermekek miatt – mondta az országos tiszti főorvos a Hír TV-nek. Szentes Tamás az egészségmegőrzésről, az egészséges életmód és környezet fontosságáról tartott általános iskolásoknak rendkívüli osztályfőnöki órát egy kispesti iskolában.

Rendhagyó osztályfőnöki órát tartott általános iskolásoknak az országos tiszti főorvos. A megfelelő kézmosásra és az alapvető higiéniára tanította Szentes Tamás a kicsiket. A kispesti Kós Károly Általános Iskola igazgatónője szerint az intézményben is nagy hangsúlyt fektetnek a tisztaságra, és erre próbálják nevelni a gyermekeket is.

„Ha mi első perctől nagyon következetesen ezeket elvárjuk, akkor nekik ez a természetes, akkor ezt otthon is el fogják végezni, tehát nem itt kezdődik ez a fajta munka nyilván, hanem már az óvodákban, hiszen ugyanezeket megtanítják a gyerekeknek, az a különbség, hogy mi az iskolában sem hagyjuk magukra a gyerekeket ebben, hanem próbáljuk ugyanezeket elvárni, amit az óvodákban, a rendszeres kézmosással, a higiénia betartásával” – árulta el Zuborné Sallai Márta, a kispesti Kós Károly Általános Iskola igazgatója.

A tisztiorvosi szolgálat nagy figyelmet fordít azokra a migráns gyermekere is, akiket egy új közösségbe, általános iskolába integrálnak. „Ők a kötelező védőoltási program szerint bizonyos védőoltásokat meg kell hogy kapjanak, utána kerülhetnek közösségbe, illetve bizonyos vizsgálatokon át kell esniük, ami garantálja azt, hogy megfelelő helyen és úgy mehetnek közösségbe” – mondta Szentes Tamás országos tiszti főorvos.

Kiemelt egészségügyi ellenőrzésre a menekült gyermekek miatt nincs szükség, hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!