2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

MÁV: A menekültek miatt lesz leépítés az Utasellátónál

2017. augusztus 31., csütörtök 14:17, frissítve: csütörtök 14:28

A vasúttársaság szerint máshol is leépítik a hasonló üzletágakat.

A migrációs válság okozta forgalomcsökkenéssel magyarázza a MÁV, hogy miért szünteti meg a büfé- és hálókocsik nagy részét – írja az Index. A vasúttársaság szerint ráadásul ez csak a nemzetközi trendekre erősített rá, mert nemcsak Magyarországon, máshol is leépítik a hasonló szolgáltatásokat, amelyek egyre rosszabb eredménnyel működnek.

A MÁV-Start Zrt. Utasellátó Központjánál ma éjfélig biztosan folytatják a leépítés miatti munkabeszüntetést. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke a Hír TV-nek elmondta: továbbra sincs megegyezés az állami céggel. Azt követelik, hogy a vasúttársaság álljon el létszámleépítési elképzeléseitől, és adjon magyarázatot arra, hogyan lett a korábban közel ötmilliárdos nyereséges vállalkozásból több százmillió forintos veszteséget termelő egység. A munkabeszüntetés a nemzetközi járatokat érinti, ahol szünetel a kiszolgálás az étkező- és hálókocsikban. A tervezett elbocsátás több mint száz vasutast érinthet.

„A MÁV-Start álláspontja nem változott az ügyben, gyakorlatilag hogy szeretné megszüntetni az utasellátót. Azt érzékelem, hogy ma már a MÁV-Start menedzsmentjén kívül ezzel senki nem ért egyet, akár a sajtóban megjelent cikkeket, akár utasvéleményeket, akár egyéb ezzel foglalkozó véleményt meghallgatva – ezt mindenki elhibázott döntésnek tartja. A kollégáink is úgy gondolják, hogy tovább fenn kell tartani a sztrájkhelyzetet” – ismertette Halasi Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!