2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Nincs gond a lakásosztással a polgármester szerint

2017. június 29., csütörtök 21:34, frissítve: csütörtök 22:31

Nem érte kár a kerületet – ezt mondja Ferencváros fideszes polgármestere az önkormányzati lakásokról. A kerületben fideszes képviselők, valamint rokonaik és barátaik is a piaci árnál jóval olcsóbban jutottak lakásokhoz. Ráadásul az olcsón bérelt ingatlanokat milliós kedvezményekkel vehetik meg. Az ügyben nyomozás is indult.

A rendőrség meghallgatásával kezdődött a ferencvárosi önkormányzat mai közgyűlése, de a kerület polgármestere inkább stábunk operatőrére koncentrált.

Az ülésen arról is szavaztak a képviselők, hogy 12%-kal megemelik azoknak az önkormányzati tulajdonú lakásoknak az árát, amiket piaci alapon adnak bérbe.

Azt a 444 írta meg, hogy a piaci alapon történő bérbeadás Ferencvárosban nem a piaci árakat jelenti. Az egyik fideszes képviselő, Görgényi Kálmán egy több mint 100 nm-es lakást bérel 118 ezerért.

Az önkormányzattól bérel lakást egy másik fideszes képviselő, Mészáros László is, aki arra hivatkozott, hogy önkormányzati lakásokat más kerületekben is adnak áron alul bérbe.

– Az ember megnézi a hirdetéseket, és nem talál bérelhető lakást ennyiért, mondjuk száz négyzetméterest százezerért.

– Ezek nem albérletek, hanem üres lakások.

– Üres lakást talál ennyiért? Más kerületben milyen áron bérelnek?

– Nem, itt.

– De más kerületeken milyen áron bérelnek piaci lakásokat? És az jó gyakorlat, hogy ha más kerületben ez van, akkor itt is adjuk olcsóbban?

– 2006-ban találták ki a piaci alapú lakást itt, Ferencvárosban, én 2014 óta vagyok képviselő.

Mészáros László azt is hozzátette, amikor ő megnyerte a pályázatot, még nem volt képviselő, az viszont már csak az önéletrajzából derül ki, hogy külsős tagként akkor is az önkormányzat egyik bizottságának dolgozott.

A bérlők ráadásul a piaci árnál lényegesen olcsóbban tudják megvenni a lakásokat. A 444 szerint a polgármester vitorlás csapattársának a barátnője alig több mint 6,5 millió forintért tudott önkormányzati lakást venni, amit később több mint harmincmillióért hirdettek meg. A polgármester szerint nem érte kár a kerületet.

– Ön szerint több pénzt Ferencváros ezekből a lakásokból nem tudott volna szerezni?

– Nem.

– Amiket eladtak 6-7 millióért, azt nem tudták volna Önök eladni 20-30 millióért?

– Nyilvánvalóan nem.

– De miért? Én nem ismerem a hátterét, és most megismerhetném.

– Nézzen utána, kérdezze meg.

– Épp azt teszem, megkérdezek valakit, aki tudja.

– Persze, de kérdezze meg azokat, akik ebben részt vettek.

Bácskai János azt mondta, azért sem válaszol a kérdésre, mert nem akarja befolyásolni a nyomozást, ami a lakásbiznisz miatt folyik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!