2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nincs fűtés a kórházban, műtétek maradnak el

2017. szeptember 26., kedd 14:26, frissítve: kedd 17:27

Műtétek maradnak el a János-kórházban a rossz fűtés miatt – erről számolt be a Hír TV-nek a budai intézményben fekvő egyik beteg rokona.

Fazekas Sándor azt mondta: a kórházban az orvosok és a nővérek egymás között azt beszélik, hogy 4 hónapja rossz a kazán, megjavításához egy másfél milliós alkatrészre lenne szükség, de ezt még nem szerezték be. Az RTL Híradójának tudósítása szerint 9 fok van éjjel a kórtermekben, a János-kórház szerint a fenntartó már intézkedik, addig plusz takarókat biztosítanak a betegeknek.

„Például egy sebészeti osztályon, ahol 80 ágy van, ott műszakonként jut két nővér és egy ápoló. Tehát magyarul, ha belerepednek, se tudják megfelelően ellátni  a dolgukat. Egyszerűen nincs több ember. A másik a Kános-kórházban hideg van, és egy kicsit utánajártam a dolgoknak, 4 hónapja tudják azt, hogy a kazánnal kéne valamit csinálni, és kell hozzá egy másfél milliós alkatrész, ami mind a mai napig nem került beszerzésre. Ilyen toldozgatás, varrogatás megy, de ma például az ortopédián műtétek maradtak el, mert nem tudtak fűteni, nem tudták a megfelelő hőfokot produkálni” – mondta a hozzátartozó.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!