2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Nincs elegendő bizonyíték a Simon-ügyben

2015. október 13., kedd 09:24, frissítve: kedd 09:49

Még mindig nem találtak elegendő bizonyítékot a vádemeléshez Simon Gábor ügyében.

A többek között költségvetési csalással vádolt volt MSZP-elnökhelyettes ügyében negyedszer is meghosszabbították a nyomozás határidejét, így az ügyészség december 14-ig vizsgálódhat.

„A Simon Gábor és társa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban levő bűnügyben az ügyészség még szeptemberben 3 hónapra meghosszabbította a nyomozás határidejét 2015. december 14-ig. A nyomozás folyamatban van, az ügyben egyéb nyilvánosságra hozható fejlemény nem történt” – tájékoztatott Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Tavaly februárban került nyilvánosságra, hogy Simon Gábor több száz milliót rejtegetett a bankszámláin, a pénz eredetéről pedig nem tudott beszámolni. A volt szocialista politikus 128 millió forint adóhátralékot már befizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, így ha el is ítélik, büntetése korlátlan mértékben csökkenthető lesz. Magánokirat-hamisítás miatt egy évre ítélhetik, ebből két hónapot már előzetesben töltött.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!