2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Nigériai tüntetés a Blahán a kormány kölcsöne miatt

2017. augusztus 24., csütörtök 11:28, frissítve: csütörtök 11:39

Tüntetést tart csütörtök délelőtt a budapesti Blaha Lujza téren egy Magyarországon élő nigériaiakat tömörítő szervezet, amiért a magyar kormány állításuk szerint 54 millió euró (közel 17 milliárd forint) kölcsönt folyósítana a nigériai kormánynak egy tervtanulmány elkészítésére, számolt be az Index.

Azt, hogy Nigéria 54 millió eurós kölcsönt kap Magyarországtól egy olyan tanulmány elkészítésére, amely az országot sújtó áradások kivédéséről szólna, Suleiman Husseini Adamu vízügyi miniszter jelentette be. Beszámolója szerint Magyarország a folyamszabályozási tervtanulmány készítéséhez adott hitelt, a piacinál kedvezőbb kamattal. Adamu állítása szerint a projekten magyar szakemberek is dolgoznának.

A Magyarországon Élő Nigériaiak Egyesülete levélben tiltakozott Orbán Viktornál a kölcsön miatt. Szerintük érthetetlen, hogy egy korrupcióval sújtott ország miért kap a magyar államtól egy tanulmány elkészítésére 54 millió eurót.

Az Index úgy értesült, Nigéria budapesti nagykövetségének vezetése nagyon nem örül annak, hogy a Magyarországon élő nigériaiak tüntetést szerveznek a kölcsön miatt, és ezt szóvá is tette a szervezőknek.

A tiltakozást csütörtökön 11 órakor tartják – közölte az portál megkeresésére a Magyarországon Élő Nigériaiak Egyesületének egyik vezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!