2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Niedermüller: Ilyen Türkmenisztánban sincs

2017. október 11., szerda 21:29, frissítve: csütörtök 11:37

Bírósághoz fordul a DK, amiért a kormány letakarta a plakátjait. A párt alelnöke kijelentette: törvényesen jártak el a kampány megrendelésekor.

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői saját szabadon felhasználható frakciótámogatásukat költötték magyarországi plakátkampányra, így törvénytelen, hogy a magyar kormányhivatalok a plakáttörvényre hivatkozva távolítják el a Válassz: Orbán vagy Európa? feliratú plakátokat – mondta Newsroom című műsorunkban Niedermüller Péter, a DK alelnöke. A párt ezért bírósághoz fordul.

„Olyan a világon nincs, hogy egy hatóság hoz egy döntést, amely azt mondja, hogy ellene nem lehet fellebbezést benyújtani, viszont rögtön végre kell hajtani. Ilyen Türkmenisztánban sincs, sehol a világon, ez teljességgel törvénytelen, ezért természetesen bírósághoz fordultunk. Beadványt készítettünk a fővárosi bíróságnak, és kérjük a határozat megszüntetését, visszavonását. Anyagi és politikai kártérítésre is igényt tartunk, hiszen azáltal, hogy törvénytelenül letakarják a plakátjainkat, politikai kárt is okoznak nekünk, úgyhogy nyilvánvalóan kártérítési igénnyel is fellépünk” – mondta Niedermüller Péter.

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!