2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Nevetségesnek tartja a vádakat a HM-per vádlottja

Hamarosan másodfokon is ítéletet hirdetnek a Honvédelmi Minisztérium (HM) egykori médiacége perében. Az egykori ügyvezetőt és két társát első fokon hűtlen kezelés miatt ítélték börtönre. A vád szerint fiktív és szükségtelen külsős szerződéseket kötöttek amelyekkel több mint százmillió forinttal károsították meg az államot. A három vádlott az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát és tagadta bűnösségét.

Az utolsó szó jogán állhatott kedden a bíróság elé a három vádlott, akit a Fővárosi Ítélőtábla első fokon bűnösnek talált vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Cs. Tamás a Honvédelmi Minisztérium által működtetett Zrínyi Közhasznú Társaság képviselőjeként kötött szerződést a másodrendű vádlott által vezetett, üzleti tanácsadással foglalkozó céggel. A vád szerint bár a kft. nem végezte el a szerződésben megfogalmazott tevékenységeket, a Zrínyi Kht. mégis fizetett nekik.

Balla Lajos bíró felolvasta a novemberi nyilvános ülés perbeszédein kívül az ügyészség álláspontját is: „Átiratunk lényege az volt, hogy az elsőfokú bíróság az eljárást törvényes keretek között folytatta le, a szükséges és lehetséges körben a bizonyítékokat beszerezte, indokolási kötelezettségének is megfelelően eleget tett, tényről tényre helyes következtetést vont le és megalapozott tényállást állapított meg.”

Ezzel azonban nem értenek egyet az ügyvédek. Az elsőrendű vádlott, Cs. Tamás az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, nevetségnek tartja az ellene felhozott vádakat. Sérelmezte, hogy az eljárás során a könyvvizsgálót nem hallgatták meg, és azt állítja, több tanú vallomásában is időrendi zavarok voltak. „Én arra számítok, hogy a bíróság egyértelműen megállapítja azt, hogy az első fokú bíróság nem járt el a törvényeknek megfelelően sem az anyagi, sem az eljárásjogi szabályokat nem tartotta be, és elsődlegesen arra számítok, hogy hatályon kívül helyezi az eljárást, és egy megismételt eljárás keretében egy új elsőfokú eljárást ír elő” – közölte Molnár Lajos, az elsőrendű vádlott ügyvédje.

A másik két vádlott sem vallotta magát bűnösnek. A bíróság január 20-án hirdet határozatot az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!