2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Nemzetközi szervezetekhez fordul a kormány az EP határozata miatt

2017. május 29., hétfő 12:09, frissítve: hétfő 12:52

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy az Európai Parlament egy terrorista mellé áll.

Nemzetközi szervezetekhez fordul a kormány amiatt az EP-határozat miatt, amely azt a férfit mentegeti, akit a magyar kormány terrorizmus miatt elítélt. Ahmed H.-t tíz év fegyházbüntetésre ítélték terrorizmus miatt. Az ítélet szerint ő volt az egyik vezéralakja a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargásnak, és illegálisan lépte át a szerb–magyar határt.

„Akiről azt állítják, hogy éppen nyugtatni akarja a kedélyeket. Ha valaki látta azokat a felvételeket, akkor azt mondom, hogy meggyőződhetett arról, hogy az az ember mindent akart, csak a kedélyeket nyugtatni nem. És az Európai Parlament rendkívül szofisztikált és minden bizonnyal brüsszeli per strasbourgi kifinomultságra utaló módon tárgyaknak nevezi az Ahmed H. által dobált dolgokat, amik konkrétan kövek voltak, és konkrétan egy másik ország területét, a másik ország területén, magyarul Magyarország területét, a Magyarország területén védő rendőrökre irányult” – fogalmazott Szijjártó Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!