2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Németh Szilárd Röszkén sorosozott

2017. június 19., hétfő 14:54, frissítve: hétfő 16:00

A rezsibiztos a családi házakhoz hasonlította a menekülttábor állítólag forrósodó konténerlakásait.

Ismét szemléltette Németh Szilárd, hogy milyen ellátásban részesülnek a migránsok a röszkei tranzitzónánál. A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke a konténerlakásokat egy magyar családi házhoz hasonlította. Az utóbbi időben több emberi jogi civil szervezet és az Európa Tanács migrációval foglalkozó megbízottja is embertelen körülményeket tapasztalt a zónánál. Emellett azt is kifogásolta, hogy a konténerek felforrósodnak a nyári melegben.

„Napi háromszori étkezés jár a felnőtteknek. Egyszeri meleg étkezés, ezen kívül. Mármint ezen az élelmiszercsomagon kívül, és a gyerekeknek pedig ötször. Az állapotos nők és a gyermekek, azok napi egy liter tejet, vagy annak megfelelő tejkészítményt kapnak, és gyümölcs is áll rendelkezése. Az erről készült fényképeket is fel fogjuk tenni az internetre” – mondta Németh Szilárd.

Hozzátette: a rendőrök a tranzitzónán belül is a jogszabályoknak megfelelően végzik munkájukat, a rendkívüli eseményeket naplóban rögzítik, és nincs annak nyoma, hogy bármikor is kényszerítő eszközt kellett volna alkalmazniuk. A rezsibiztos ezt követően kijelentette: az embercsempészek nem tettek le arról, hogy Magyarország felé egyszer szabadon vehetik az irányt. Ezt sokan megígérték nekik, köztük Botka László és mindenki, aki Brüsszelt és Soros Györgyöt támogatja, és arról beszél, hogy jövőre, a választások után le fogják bontatni a kerítést – jelentette ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!