2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Németh Szilárd receptjei is helyet kapnak a csepeli lapban

Hír TV

2018. február 12., hétfő 16:26, frissítve: hétfő 18:41

Gyakorlatilag Németh Szilárd kampányfelületévé vált a XXI. kerületi újság. A lap beruházásról beruházásra sorolja, hogy mi minden jött létre a kerületben a fideszes politikus közbenjárására. Az egykori rezsibiztos konyhaművészeti eredményei és kedvenc receptjei külön rovatot értek.

Alig találni olyan oldalt a csepeli újságban, amelyiken ne szerepelne Németh Szilárd. Bár a fideszes politikus legutóbb veszített egyéniben az országgyűlési választáson, úgy tűnhet, sokat tesz a kerületért. A helyi lapban ugyanis gyakori az a szófordulat a fejlesztések leírásánál, hogy „Németh szilárd közbenjárására”. A cikkek szerint így lett pénz út- és járdaépítésre, s neki köszönhetik a gimnázium felújítására szánt milliókat is. Igaz, a tatarozásnak egyelőre semmi nyoma.

„Az, hogy mit csinál Németh Szilárd ezzel kapcsolatban, nem tudom, mert elvileg az uniós pályázatoknak nem úgy kellene működniük, hogy egy képviselő kijárja, hanem ugye kiírja a magyar kormány, és utána arra pályáznak” – mondta a kerület országgyűlési képviselője, az együttes Szabó Szabolcs. Szerinte Németh Szilárd mint a legbefolyásosabb csepeli jótevő jelenik meg a kerületi nyilvánosság előtt, holott jelenleg semmilyen közjogi kapcsolata nincs a városrésszel.

„2014 májusa óta vagyok hivatalosan Csepel–Soroksár országgyűlési képviselője, de akkor sem sikerült szót váltanom az előző polgármester Németh Szilárddal, és azóta sem a mostanival. Úgy csinálnak, mintha Németh Szilárd lenne a képviselő, és mondjuk uniós beruházásokra kiáll Németh Szilárd, és azt mondja, hogy az ő közbenjárására, a kormány támogatására valósult meg, miközben az általa szidott Brüsszel adta a pénzt az adott projektre” – fogalmazott az Együtt képviselője.

A Csepeli Hírmondó nemcsak a fejlesztésekről számol be, újabban Németh Szilárd kedvenc receptjeinek is külön rovatot szentel.

„Sajnos Csepelen és Soroksáron is azt látjuk, amit az ország minden településén: hogy pofátlan propagandára és a haverok zsebének kitömésére semennyi közpénzt nem sajnálnak a fideszesek. Miközben a kerületi gimnázium az összedőlés szélén áll, legutóbb egy kidőlő ablak miatt kellett két diákot súlyos sérülésekkel a dél-pesti kórházba vinni” – mondta Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő.

A helyi ügyeket az ellenzéki jelöltek is magukénak érzik, de a kormánypropagandával nehéz versenyezni – mondta a Jobbik jelöltje. „Egy majd tízéves egészségügyi problémának a megoldását sikerült kiharcolni egy aláírásgyűjtéssel pár hónap alatt, ehhez képest nem megköszönték a városi újságban ezt a közbenjárást, hanem egyszerűen hazugnak neveztek, amiért a bíróságon vettünk elégtételt. Január 18-án a független magyar bíróság jogerősen kimondta, hogy hazudtak rólam, nekem volt igazam” – nyilatkozta Bereczki Miklós.

A helyi újság főszerkesztője egyébként a csepeli fideszes polgármester kommunikációs tanácsadója is egyben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!