2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Németh Szilárd megúszta

2017. augusztus 5., szombat 22:26, frissítve: szombat 23:56

Bűncselekmény hiányában elutasította a rendőrség a Németh Szilárd birkózóalapítványa miatt érkezett ellenzéki feljelentést.

A fideszes politikus nevére bejegyzett alapítvány kétmilliárd forint költségvetési támogatást kapott egy birkózóakadémia létesítésére Csepelen, a Kis-Duna partján. Nem sokkal később az egykori rezsibiztos sajtótájékoztatón magyarázta, miért van a saját címén az alapítvány, és miért nem fog belőle egy forintot sem kivenni.

Az ügyben Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő és Szenteczky János, a csepeli MSZP vezetője fordult a hatósághoz.

„Valójában nagyon érdekes az érvelése a rendőrségnek, igazából azzal zárja ezt le, hogy az alapítvány céljai egyértelműek, minden döntés mögött olyan határozat áll a birkózószövetségben, az államnál, amelyekben nyomon követhető, hogy a célra adott pénz milyen helyre érkezik. Van egy olyan érvelés a végzésben, illetve a határozatban, hogy valójában olyan alapítványról van szó, amely nemhogy egy kézben van, hanem akár, elvileg persze, szabadon is lehet hozzá csatlakozni. Ezekkel utasítják el a feljelentésünket. Változatlanul egy zárt kör érdekeit, egy egyszemélyes döntéshozatali mechanizmust szolgálja, és ennek a mechanizmusnak az élén Németh Szilárd áll” – mondta a szocialista politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!