2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

„Németh Szilárd hazudik”: pénzbüntetést kaphatnak az LMP-sek

Hír TV

2017. november 20., hétfő 16:03, frissítve: hétfő 16:09

Pénzbüntetést kaphatnak az LMP-sek, mert hazudik feliratú táblát tartottak Németh Szilárd mögé a parlamentben, amikor a Fidesz alelnöke éppen a nemzeti konzultációról beszélt. A kormánypárti képviselők továbbra is tényként kezelik azt, hogy a múlt héten az Európai Parlament megszavazta a kötelező kvótarendszert.

„Szégyen, hogy a magyar baloldal képviselői, köztük Niedermüller Péter, Molnár Csaba, Szanyi Tibor és Jávor Benedek mind megszavazták ezt a veszélyes, bevándorláspárti javaslatot, és ezzel elárulták a magyar embereket” – így kommentálta napirend előtti felszólalásában a kereszténydemokrata Móring József Attila a parlamentben, hogy az ellenzéki pártok európai parlamenti képviselői elkezdjék a rendszeres tárgyalásokat a tagállamokkal a menekültügyben.

Hasonló véleményt fogalmazott meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. „Érdemes és szükséges feltenni a kérdést: mi történne Magyarországgal, ha a balliberális oldal vezetné? Ebben az esetben hazánk pillanatok alatt bevándorlóországgá válna” – jelentette ki Magyar Levente.

A nagyobbik kormánypárt alelnöke szerint végre Soros György is kitöltötte a konzultációt.

„Adott egy interjút a Financial Timesnak, ez ma reggel megjelent, amelyben kapásból letagadta, hogy lenne olyan elképzelése a világról, amelyet mi a konzultációban megkérdezünk az emberektől, majd a saját honlapján végigment mind a hét ponton, és az összes elképzelésére igent mondott” – fogalmazott Németh Szilárd.

A politikus éppen a kormány által elnevezett Soros-terv létezését próbálta bizonygatni, amikor az LMP vezetői megzavarták a felszólalását. Szél Bernadett és Hadházy Ákos egy A4-es papírra írták rá, hogy hazudik.

Nemcsak a levezető elnököt, hanem a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárát is megzavarta a feltehetően nem előre kitervelt közjáték, Dömötör Csaba így nem is az eredeti nemzeti konzultációról szóló kormánypárti kérdésre válaszolt, hanem helyette az ellenzéki párt kormányfőjelöltjét ostorozta.

„Azt is szeretném elmondani, hogy sajnálom. Sajnálom, hogy Ron Werber tanácsaiból ennyire futja. Ez itt az Országgyűlés, nem pedig az LMP-nagyválasztmány. Amit láthattunk, az rendkívül méltatlan egy magát miniszterelnök-jelöltnek tekintő képviselő asszonyhoz” – így a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A közjáték miatt a házbizottság várhatóan megbünteti a képviselőket a tiltott szemléltető eszköz használata miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!