2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Németh Szilárd: Ettem már bogarat, de nem ízlett

Hír TV

2018. február 21., szerda 18:37, frissítve: szerda 22:27

Ezt válaszolta Németh Szilárd a Hír TV Fazekas Sándor kijelentését firtató kérdésére. A földművelésügyi miniszter kedden egy fideszes kampányrendezvényen beszélt arról, hogy míg a magyarok kultúrájának nem része a rovarevés, a migránsoknak igen, és nekünk is ehhez kellene alkalmazkodnunk. Az ellenzék viccnek tartja a kijelentést, de még a Fidesz frakciószóvivője is rangon alulinak minősítette a témát.

– Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. De hogyha ezt az értékrendet, ami a keresztény Európa értékrendje, föllazítják, elavult, üldözendő, van helyette más: ilyen másság, olyan másság. Étkezésben is, az ember elveszíti az igazodási pontot – így elemezte a migráció veszélyeit a földművelésügyi miniszter kedden, egy csepeli fideszes kampányrendezvényen…

– Erre a rovarevésre még visszakérdeznék… Képviselő úr…
– Igen én már kóstoltam! Nem ízlik!
– Ha a migránsok idetelepülnek akkor veszélybe kerül a magyar gasztronómia?
– Hát, nem kell ahhoz be…, hogy mondjam települnie, hogy veszélybe kerüljön a magyar gasztronómia – így kezdte válaszát a Hír TV kérdéseire Németh Szilárd szerdán.

Az egykori rezsibiztos, a csepeli helyi újság külön rovatában közpénzen kedvenc receptjeit is terjesztő politikus kifejtette: míg gíroszos és kebabos rengeteg van a városban, addig lacikonyhából nem sok.

Az ellenzék szerint a kormány tudatosan viszi be a bevándorlás témáját az élet különböző területeire.

– A Fidesznek egyetlenegy programja van, a migránsellenesség, amit viszont az elmúlt hónapokban olyan szinten csúcsra járattak és túltoltak, hogy most már csak úgy tudják fokozni, hogy ilyen tébolyodott baromságokat dobnak be a köztudatba, ahelyett hogy az ország valós problémáival foglalkoznának, például az egészségügy, oktatás, vagy arról, hogy az elvándorolt százezreket hogyan próbáljuk hazahívni Magyarországra – reagált Szávai István, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az LMP kormányfőjelöltje nem készül rovardiétára, ellenben szerinte a kormánypártok ilyen túlzó kampánya már az egész politikai élet komolyságát veszélyezteti.

– Akár lakossági fórum, akár nem, nem engedheti meg magának egy politikus, hogy ilyen biohorror dolgokkal szórakoztassa a magyar embereket. A politika nem erről szól – jelentette ki Szél Bernadett.

Párttársaival ellentétben van, amit már Halász János is rangon alulinak tart. A frakciószóvivő ugyanis így jellemezte a Hír TV kérdését, miszerint ő lát-e összefüggést a migráció és a bogárevés között.

– Ezt a kérdést oly mértékben méltatlannak tartom a parlamenthez, hogy inkább kérdezzenek… Ön szerkesztő munkájához is, én eddig okos kérdéseket kaptam Öntől, és ezt nagyon köszönöm.
– Akkor nem kérdezem meg, hogy evett-e már bogarat. Köszönöm.
– Én sem kérdezek többet Öntől. Ma!

Kimutatások szerint egyébként a rohamtempóban növekedő népesség miatt az emberiségnek hamarosan tényleg meg kell barátkoznia a rovarevés gondolatával. A különböző fajok ugyanis rendkívül sok tápanyagot tartalmaznak, és az emlősökhöz, szárnyasokhoz viszonyítva ugyanannyi víz és takarmány felhasználásával akár tízszer akkora mennyiség is előállítható belőle.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!