2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Németh Szilárd: Az elvtársak gallyra vágták a fegyvergyártást

A Magyar Honvédség fejlesztése jelenleg is zajlik, ennek jó példája, hogy Magyarországon gyártott kézifegyverekkel látják el a magyar katonákat – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a Hír TV Péntek 9 című műsorában.

  • Németh Szilárd: Az elvtársak gallyra vágták a fegyvergyártást

Nincs könnyű helyzetben a Magyar Honvédség, hiszen az előző rendszerben fejlesztés helyett rombolás történt, aminek hatása a mai napig érezhető.

„Arról szólt Dobó István, hogy a falak ereje nem a kőben, hanem a védők lelkében vagyon, de azért mégis jó, hogy ha van fegyverünk – mondta Németh a legendás egri várkapitányt is idézve. – Milyen legyen ez a fegyver? Olyan, amivel a hazánkat tudjuk szolgálni, de ha lehet, magyar fegyver legyen. Nagyon nehéz a feladatunk, hiszen az elvtársak gallyra vágták a hazai fegyvergyártást.”

Az államtitkár szerint a Magyarországon gyártott kézifegyverből a honvédségen túl a rendőrségnek is jut, hosszútávon pedig külföldre is adnak el belőle. „Az a terv, hogy el is adjuk ezeket a fegyvereket” – árulta el Németh Szilárd, hozzátéve, hogy elsősorban a tüzérséget és a légierőt kell fejleszteniük.

Az ellenzék közben minden megtesz, hogy lejárassa a rendszert – véli Németh, aki a honvédelmi bizottság alelnökeként érzékeny katonai információkat kiszolgáltató Demeter Mártáról külön is szólt. 

„Demeter Márta a Magyar Honvédség szövetségese kellene, hogy legyen, hiszen a haza védelme nem párt, hanem össznemzeti kérdés. Aki elvállalja ezt a pozíciót, nem szolgáltathat ki adatokat” – szögezte le Németh Szilárd. Hozzátette, hogy Demeterék célja nem Orbán Viktor miniszterelnök lejáratása, hanem a hadsereg legyengítése volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!