2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Németh Szilárd: A TEK nem felelős, amiért a terroristák Budapesten szervezkedtek

2016. szeptember 27., kedd 18:51, frissítve: kedd 20:47

A migráció és a terrorizmus kapcsolatának igazolására használta fel a Fidesz alelnöke az egyik kormánylap cikkét. A Magyar Idők írta meg, hogy a tavaly novemberi párizsi merénylet kitervelője visszajárt Budapestre.

Salah Abdeslam fuvarozta el Magyarországról azt a három férfit, akik később vérfürdőt rendeztek a francia fővárosban. Mindhárman észak-afrikai származásúak, hamis szír útlevéllel érkeztek a Balkán felől Budapestre, ahol egy zuglói hotelben húzták meg magukat. Az utólagos felderítésről csütörtökön tárgyalnak a parlament illetékes bizottságai, de Németh Szilárd a Terrorelhárítási Központ felelősségét előre kizárta.

– Nem érzi azt, hogy elszámolnivalója lenne a TEK vezetőjével?
– Hogy mivel?
– A TEK vezetőjével, Hajdú Jánossal…
– Miért lenne nekem elszámolnivalóm vele?
– Itt voltak egy hétig a bűnözők, hogy nem tudtak erről, hogy nem tudott erről a TEK?
– Természetesen csütörtökön erről is meg fogjuk őket kérdezni. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, többször elmondtuk, hogy egy ekkora nyomásnak, egy olyan nyomásnak, ahol… 220 ezer embert képtelen megvizsgálni a hatóság. Annyit tudott tenni a hatóság, hogy átengedte az országon őket, kísérte őket, hogy Magyarországon ne történjen semmilyen terrorcselekmény, Magyarországon ne történhessen semmilyen közvádas cselekmény, egyébként ez nem is történt, ilyen nyomásban lehetetlen vizsgálni őket” – jelentette ki Németh Szilárd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!