2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Németh Szilárd szerint ő maga a garancia

2017. június 7., szerda 22:25, frissítve: szerda 22:29

A birkózókat és a sportot támadja, aki problémát lát abban, hogy Németh Szilárd magánalapítványa kapott kétmilliárd forintot egy birkózó akadémia létrehozására – mondta Németh Szilárd parlamenti meghallgatásán. Az ellenzék szerint nincs garancia arra, hogy a fideszes politikus nem fogja ellopni a pénzt, az ügyészség ugyanis nem foglalkozik azzal, ha kormánypárti képviselők lopnak.

„Bárki bejelentést tesz, hogy ez így nem jó, akkor az ügyészség vizsgálatot indít. És akkor megnézik, loptak, nem loptak, hazavitték, elásta a Buksi, vagy nem tudom.”

Nem is tudja, és nem is akarja ellopni azt a pénzt, amiből a birkózó akadémia épül, többek között ezt mondta Németh Szilárd mai bizottsági meghallgatásán. A birkózó szövetség elnöki tisztségét is betöltő politikus szerint a birkózókat támadják azok, akik ellenzik, hogy az ő magánalapítványa kapott kétmilliárd forint közpénzt egy birkózó akadémia létrehozására.

Az MSZP szerint Németh Szilárd téved, ha azt gondolja, hogy az ügyészség vizsgálatot indít. „Uram, komolyan gondolja, hogy nincs azzal probléma, hogyha egy kormánypárti politikus milliárdokat utal a saját alapítványának adófizetői pénzből, és tényleg arra az ügyészségre céloz, ami Rogán lakásmaffiáján a tarfikmutyiig, a földrablásokig soha semmit nem vizsgált ki?” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő.

Az LMP szerint erős kapcsolat van a képviselő és az általa létrehozott alapítvány között ahhoz, hogy befolyása legyen a pénzügyeire. „Ön az, aki meghatározza, hogy kik ennek a vagyonnak a kezelői, ön, aki az alapítói vagyonnal elindította ezt, az ön lakcímén van. Ez alátámasztja, hogy nagyon erősen kötődik önhöz. Kifejezte, hogy ez az ön hitbizománya” – emelte ki Ikotity István országgyűlési képviselő.

A bizottság jobbikos elnöke a jogállami garanciákat hiányolta. „Az nem egy jogállami garancia, hogy én jó fej leszek, és nem fogom ellopni a pénzt. Itt intézményes garanciákra van szükség, erről szól egy jogállam. Nem arról szól, hogy a császár ad a hűbéreseinek pénzt, és aztán kezdenek vele, amit akarnak. Nem kiskirályok vannak Magyarországon, jogállamiságra van szükség” – fogalmazott Dúró Dóra országgyűlési képviselő.

Németh Szilárd a válaszában azt mondta, a jogállami garanciát a személye adja, és az, hogy az alapítványra törvények vonatkoznak, amiket be kell tartania.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!