2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Németh: Aki teleszüli, azé a világ

2017. május 24., szerda 10:31, frissítve: szerda 18:58

Felháborította az ellenzéki politikusokat a Fidesz alelnöke, amikor lakossági fórumán arról beszélt, hogy azé a világ, aki teleszüli. Az LMP társelnöke szerint Németh Szilárd semmit nem tud a nők életéről, az együttes Szelényi Zsuzsa egyenesen viccnek tartja a rezsibiztos kijelentését.

„A miniszterelnök úr világosan fogalmazott, 2030-ra azt szeretné elérni a kormány, hogy 30 ezerrel nőjön a magyar lakosságnak a száma, tehát 2030-ra növekedést kell produkálni. Nagyon nehéz lesz megfordítani, de minden döntést ez alá kell rendleni, minden döntésünket az alá kell rendlenünk, hogy ne fogyjunk el, nagyon egyszerű ennek a magyarázata, aki teleszüli a világot, azé a világ” – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Korábban már Kövér László is beszélt arról, hogy a lányok dolga az, hogy unokákat szüljenek.

Szél Bernadett: Fölháborító ez a hangnem

Vállalhatatlannak tartja Németh Szilárd kijelentését az LMP társelnöke. Szél Bernadett szerint a Fidesz alelnöke minden nőt megsértett, ezért távoznia kell a közéletből. Az ellenzéki politikus azt mondta: a rezsibiztosnak fogalma sincs a nők életéről, így arról sem, hogy mit jelent az, ha valaki gyermeket vállal, vagy éppen nem lehet gyermeke.

„A Fidesz most már kezd úgy viselkedni, mintha professzionális komedistáknak csaptak volna föl. Politikai párttól a 21. században, egy alelnöktől, egy ilyen nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan. Ha hasonló stílusban szeretnék az alelnök úrnak reagálni, akkor azt mondanám, hogy innentől kezdve megnyugtató, hogy biztos, hogy nem az övé lesz az egész világ, mert ő, biztosan nem fogja teleszülni. Egyébként pedig fölháborítónak tartom, hogy ez a hangnem, ez a stílus ez még előfordulhat a közéletben a 21. században Magyarországon” – fogalmazott az LMP társelnöke.

Németh szülje tele a világot!

Az Együtt politikusnője szerint is vicc, hogy egy férfi üzeni meg a nőknek, hogy szülni kell. Szelényi Zsuzsa úgy véli, „Németh Szilárd tulajdonképpen nagyon vicceset mondott, férfiként azt javasolta, hogy szüljük tele a világot, hát én csak azt tudom javasolni Németh Szilárdnak, hogy ezzel a koncepcióval mint férfi próbáljon meg megbirkózni”.

 

A vak komondorért sem járt büntetés

A nők szívesebben szülnének Magyarországon, ha a gyermekvállalás nem elszegényedéshez vagy a karrier feladásához vezetne – reagált a szocialisták budapesti vezetője. „A Fidesz megtűr a maga soraiban olyan embert, aki lényegében a saját élettársát  – a vak komondor esetére gondolunk – félholtra veri, és lényegében semmi következménye nem volt. Maga a miniszterelnök is nagyon degradálóan beszél folyamatosan a nőkről. Nem csak hogy nem tartja megfelelő vezetőnek őket az üzleti életben és a politika világában, de a saját politikustársába rúgott bele, Szemerkényi Rékába, az amerikai volt nagykövetünkbe akkorát, hogy a többi még edzettebb politikusainknak is beleremeg a gyomra” – reagált Kunhalmi Ágnes.

A demográfiai válság ugyanakkor valós probléma: az évtized első felében mindössze öt olyan járás volt az egész országban, ahol többen születtek, mint ahányan elhunytak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!