2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Németh: A CÖF rendben van, a többi civil szervezet idegen érdeket szolgál

2017. január 12., csütörtök 15:23, frissítve: csütörtök 15:56

Németh Szilárd úgy gondolja, hogy az nem minősül politizálásnak, ha egy szervezet tömegdemonstrációkat szervez a kormány politikája melletti kiállásként. Azt viszont a kormánypárti politikus beleszólásnak tekinti a politikába, ha egy civil szervezet tájékoztató kiadványokat osztogat a Magyarországra érkező menekülteknek vagy illegális bevándorlóknak. Ezt tették olyan liberális jogvédő szervezetek, amelyeket a magyar származású tőzsdespekuláns és üzletember, Soros György támogat. A kormány védelmében pedig a Civil Összefogás Fórum szervezett az elmúlt években többször is tömegdemonstrációt Békemenet néven.

– Nem gondolom, hogy beleszólt volna a politikába a CÖF.
Békemenet szervezésével sem?
– Egyértelműen nem, hát, ugye, abba gondoljon bele, hogy az a politika, amely mellé kiáll a Békemenet, az egy választáson, az egy megmérettetésen, az egy legitimációs próbán átesett politika. Ott nyílt lapok vannak, ki támogatja, mennyivel, hogy kalapozzák össze a pénzt, kik szervezik, mit csinálnak, miből élnek? A másik helyen ez nem látszik, ott egyértelmű, idegen érdekeket szolgálnak a magyar érdekekkel szemben, tehát azzal az érdekkel szemben, amiről az emberek véleményt mondtak – fejtette ki Németh Szilárd.

A Jobbik nem kivételezne

Véget vetne a kettős mércének a Jobbik. Az ellenzéki párt valamennyi közéletet befolyásoló civil szervezet gazdálkodását vizsgálná, nemcsak azokét, amelyek külföldről kapnak támogatást. Staudt Gábor szerint a kormányt támogató Civil Összefogás Fórum most is plakátkampánnyal próbálja lejáratni pártja elnökét. A Jobbik frakcióvezető-helyettese arra emlékeztetett, hogy a Hende Csabához és Kubatov Gáborhoz köthető Szövetség a Nemzetért Alapítvány pedig az év végén mintegy 80 millió forintos támogatást kapott a kormánytól.

„Mondjuk egy CÖF, aki teljesen egyértelműen nagyon sok pénzt tud elkölteni direkt országos politikai tevékenységre, azért jó lenne látni, hogy ezt miből teszi. Nem közpénzből teszi-e? Ha közpénzből teszi, akkor megfelelő felhatalmazása van-e erre, hogy ezt megtegye? Ha meg magánpénzből teszi, akkor kik ezek a gáláns mecénások, akik ezt rendelkezésre bocsátották? Egy bizonyos összeg fölött erre is kíváncsik lennénk” – mondta a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!