2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Nemet mondhat a kormány, hogy Vajnát védjék

2017. június 26., hétfő 19:33, frissítve: hétfő 19:59

Nem bízik a Szerencsejáték Szövetség vezetője abban, hogy a kormány végrehajtja az Európai Unió bíróságának határozatát az online szerencsejátékokról. A kormány korábban kizárta a külföldi szereplőket, így ma egyelőre csak Andy Vajna üzemeltethet online kaszinóit. Az uniós bíróság szerint viszont ez jogellenes, ezért újra kell írni a törvényt.

„Több kaszinó, több esély” – így reklámozza saját kaszinóit Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, aki a legnagyobb haszonélvezője annak, hogy egyre kevesebb játékterem lett az országban.

A kormány 2012-ben egy teljes iparágat megszüntetve csak néhány kormányközeli üzletembernek engedte meg, hogy kaszinót üzemeltessen. Később átalakították az online szerencsejátékra vonatkozó szabályozást is, amely még jobban leszűkítette a piacot: a működésre egyelőre csak egyetlen vállalkozás, Andy Vajna online kaszinója kapott engedélyt. A törvényt viszont újra kell írni, az Európai Unió bírósága szerint ugyanis jogellenes, hogy a szabályozás kizárja a piacról a külföldi szereplőket.

„Az ítélet leiratát meg kell néznünk, de természetesen végre fogjuk hajtani az Európai Bíróság döntését” – szögezte le korábban a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János.

Ezt ígérte múlt héten Lázár János. A Szerencsejáték Szövetség elnöke szerint viszont nem ez fog történni.

„Változtatnak a jogszabályon? Hm. Meglátjuk, hogy változtatnak-e. Látjuk ezeket a változtatásokat, most éppen a plakáttörvény kapcsán nagyon jól látjuk, hogy milyenek ezek a változtatások. Én azt gondolom, hogy ez a változtatás is ilyen lesz, a lényegét nem fogja érinteni” – véli Schreiber István.

A Jobbik is elképzelhetőnek tartja, hogy megkerülik a strasbourgi döntést.

„Tehát akár azt is kinézzük, hogy ez Európai Bíróság hozhat bármilyen döntést, Andy Vajnának az érdeke, Andy Vajnának a vagyonosodása Magyarországon az Orbán-kormány szempontjából mindent képes felülírni” – mondta a párt szóvivője, Jakab Péter.

A változtatásokról a nemzetgazdasági minisztert is kérdeztük volna egy konferencián, de Varga Mihály a főbejárat helyett a hátsó ajtón érkezett és távozott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!