2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Nem vette át a több ezer aláírást Botka

2016. május 21., szombat 11:05

Nem vette át Botka László a szegedi cserepes sori kereskedőket támogató több ezer aláírást. Mivel a kereskedők képviselőjét nem engedték be a Szeged-napi díszközgyűlés területére, azt egy jobbikos képviselő vitte fel a polgármester pulpitusára, miközben a szocialista politikus épp a beszédét tartotta. Az ünnepség után Botka László otthagyta az aláírásokat.

Szabó Bálintot még kedden vitték el a rendőrök Botka László irodája elől, amikor az érdekképviselő a polgármesterrel akart volna beszélni. Garázdasággal gyanúsították, rabosították azért, mert a rendőrség szerint félrelökte a polgármester titkárnőjét. „Ez a bilincs nem azt jelképezi, hogy Szabó Bálintot rabosították minden jogszerű háttér és jogalap nélkül. Ez a bilincs azt jelképezi, hogy nagyságrendileg 100-150 szegedi munkahely és 150-200 szegedi család keze van megkötve a cserepes sori piacon hónapok óta” – mondta a cserepes sori kereskedők érdekképviselője.

A piac nemrég kinevezett igazgatója, aki egyben az MSZP központi pénzügyi ellenőrző bizottságának is tagja, egyoldalúan emelte a kereskedők bérleti díjait, ami miatt sokan már felmondtak, akik pedig még ott vannak, a városvezetéshez fordultak segítségért. Hetek óta hiába, nem állnak velük szóba. „Azt gondolom, hogy nagyon szomorú az, hogy egy városban egy ilyen kérdéssel nem lehet foglalkozni, csak azzal kapcsolatban lehet szavazni, hogy milyen legyen a szökőkút a múzeum előtt. Botka Lászlónak ez a legfontosabb kérdése ma Szegeden, és nem az, hogy mi lesz az önök helyzetével” – fogalmazott Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő.

A kormánypárti képviselők szerint a jog és az igazság a piacosok pártján áll. „Olyan Szegeden akarunk-e élni, ahol a polgármester ráküldi a rendőrséget a békés demonstrálókra a békésen beszélgetőkre? Olyan városban akarunk-e élni, ahol a rendőrség minden indokot megpróbál latba vetni, hogy jogot adjon annak a megmozdulásnak, aminek nem lehet jogot adni? Önöket bármikor igazoltathatják, azért mert egyáltalán vannak?” – tette fel a kérdéseket a Fidesz–L.É.T. frakcióvezetője, Nógrádi Tibor.

Szabó Bálintot nem engedték közel Botka Lászlóhoz a biztonságiak. Az aláírásokat végül az egyik önkormányzati képviselő vitte fel a pulpitusra Botka Lászlóhoz, aki épp ünnepi beszédét tartotta, Szeged sikereiről és szabadságáról beszélt. A polgármester nem reagált rá, és az ünnepség után az aláírásokat a Városháza előtt hagyta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!