2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem tüntet együtt a többiekkel az LMP

2017. október 12., csütörtök 23:12, frissítve: péntek 03:07

Az LMP nem vesz részt az október 23-ai ellenzéki tüntetésen a Kossuth téren – jelentette be Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt Egyenesen című műsorunkban.

A demonstrációt Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom vezetője kezdeményezte, hogy kiálljanak az ellenzéki pártokkal közösen kidolgozott, arányosabb választási rendszer mellett. Az LMP azonban úgy véli: a jövő évi választásig nincs esély a törvény módosítására, ezért nem vesznek részt az eseményen.

„Sikeres kezdeményezés volt, amit Márton elindított, a dokumentum összeállt, összejött, aláírtuk, és ez nagyon fontos alapot tud jelenteni akkor, amikor eljön az ideje. Választás előtt vagyunk fél évvel, nincs valós reményünk arra, hogy ezen a választójogi rendszeren változtassunk, ebben kell tudnunk nyerni. Én minden energiámat erre fogom tenni a következő időszakban, és pontosan tudom, hogy ehhez mire van szükség. Nem tudom, hogy a többiek hogyan állnak ehhez a kérdéshez, látom, hogy sok zavaros kör van itt, viszont egyelőre a legfontosabb feladat az az, hogy meggyőzzünk embereket arról, hogy van alternatíva” – mondta Szél Bernadett.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!