2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Nem tudni, mennyiért vettek CT-t

2017. augusztus 17., csütörtök 23:11, frissítve: péntek 07:52

Nem árulják el, hogy mennyibe került az ajkai kórház új CT-je, pedig a költségeket az adófizetők állták. Ez a készülék már a kórház tulajdona.

Az ajkai kórházban egy hónapja állíttatta le a CT-t a minisztérium. A tízéves készülék egy magánszolgáltatóé volt, a berendezés elavultnak számított, a működés minimumfeltételeinek sem felelt meg. A betegeket a Veszprém megyei kórházba küldték diagnosztikai vizsgálatra, amíg az ajkai kórház nem kapott mobil CT-t. Az átmeneti időszaknak vége, az intézményben ismét állandó készülék üzemel.

„Azzal összehasonlítva, ami volt korábban: egy egyszeletes CT-vel történtek a vizsgálatok, most a 16 szeletes CT nagyobb képalkotást, jobb minőségű felbontást, komolyabb diagnosztikai lehetőséget biztosít betegeink részére” – ismertette Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója. Azt nem árulták el, hogy mennyibe került a gép, noha adófizetői pénzből vette az állam.

„A CT a kórház tulajdonába került, és az ÁEK és az államtitkárságnak a vis maior keretéből került ide a kórházba” – csak ennyit mondott Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke.

A leletek elkészítéshez szükséges eszközöket továbbra is a magánszolgáltató adja, így a diagnosztikai vizsgálatokat egyelőre a vállalkozással közösen végzi a kórház.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!