2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Nem tiszta, hogy mennyiért vesz Mercedeseket a minisztérium

2017. június 23., péntek 21:20, frissítve: péntek 21:31

Ötmilliárd forint az eltérés a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása és az általa közzétett közbeszerzési hirdetmény között. Nem világos, hogy a tárca mennyiért vesz Mercedes-Benzeket a következő években. Az egyik nyertes válasza azt erősíti, hogy a magasabb összeg a valós.

Csütörtökön jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium 7,2 milliárd forintért vesz Mercedeseket a nagykövetségeknek és a konzulátusoknak. A tavaly kiírt közbeszerzési eljárás három részből állt, az egyes részek értéke 2,4 milliárd forint.

Az elsőt a Mercedes-Benz magyarországi vezérképviselete, a Pappas Auto Kft. nyerte, a másik kettőt pedig a Mercedes-Benz gyártója, a német Daimler. A hirdetmény szerint a cégekkel május 29-én aláírták a szerződést. A minisztérium már csütörtökön azt állította, hogy a hirdetmény tévesen jelent meg: nem 7,2, hanem csak 2,4 milliárd forintért vesznek járműveket.

A tender eredményéről szóló tájékoztatót pénteken a Közbeszerzési Értesítőben is közzétették, mégpedig változatlan szöveggel. Magyarul abban is 7,2 milliárd forint szerepel.

„Magam a részletekkel nem vagyok tisztában, úgyhogy a sajtóosztálytól meg fogja kapni a részletes kimutatást, jó?” – mondta külgazdasági és külügyminiszter az üggyel kapcsolatban.

A sajtóosztály ragaszkodik a 2,4 milliárdos keretösszeghez. Más döntés nincs, így az autók számáról sem tudtak felvilágosítást adni. A Pappas Auto Kft. viszont a közbeszerzési értesítőben megjelent verziót erősítette meg a Hír TV-nek. A cégtől azt kérdeztük, hogy mennyiért vásárol autókat tőle a minisztérium, amire azt írta vissza, hogy a kérdésre a legpontosabb válasz a Közbeszerzési Értesítőben található.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!