2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Nem tetszik az ügyészség álláspontja Gál védőjének + Videó

Az ügyészség „sajátságos álláspontját” kifogásolta az erzsébetvárosi ingatlanpanamával kapcsolatban Bárándy György, az elsőrendű vádlott, Gál György ügyvédje védőbeszédében a Fővárosi Törvényszéken. Mint mondta: az értékbecslésnél nem születtek valótlan adatok. Bárándy György több pontban is felmentést kért.

Az ügyvédek védőbeszédeivel folytatódik kedden az erzsébetvárosi ingatlanpanama-per tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. A bíróságon nem sokkal tíz óra után az elsőrendű vádlott, Gál György védője, Bárándy György tartotta védőbeszédét – jelentette a Hír TV tudósítója. A két órája tartó beszédben a védő azt hangoztatta: az ügyészség sajátságos álláspontot képviselt az eljárás során. Mint mondta, az értékbecslésnél nem születtek valótlan adatok, hiszen olyan körülményeket is figyelembe vettek, mint az ingatlan állapota. Bárándy György beszélt arról is: az ingatlanértékesítésekben több olyan személy is részt vett, akiket nem az anyagi haszonszerzés vezérelt, hanem a kerületi ingatlanfejlesztés érdekeit tartották szem előtt. Az ügyvéd az értékesítésben részt vevő projektcég vezetőjét, Nagy Györgyöt vádolta azzal, hogy többször valótlanságot állított vallomásaiban, így vezetve félre az ügyészséget. Bárándy felmentést kért a vádpontok túlnyomó többségében. A védő egyedül a Gál felesége és szeretője részére biztosított telefonhasználat ügyében jelezte, hogy védence elismeri felelősségét, és megtéríti az okozott kárt.


Ismert, az ügyész múlt héten letöltendő börtönbüntetést kért az ügy fő vádlottjaira, Gál Györgyre és Hunvald Györgyre. Ha a bíróság a legsúlyosabb büntetési tételt szabja ki, a kerület volt polgármestere 15 évre is börtönbe kerülhet. A vádirat szerint az önkormányzatot 678 millió forint kár érte, az ügyész ezért vagyonelkobzást is kért a vádlottakra, akik a vádhatóság szerint cselekményeiket bűnszervezetben, üzletszerűen és folytatólagosan követték el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!