2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Nem tartja szurkolóknak az Újpest drukkereit a tulaj

2017. július 20., csütörtök 16:12, frissítve: csütörtök 17:50

Marad az új címer Újpesten – jelentette ki a klub belga tulajdonosa, aki ellen mai sajtótájékoztatója alatt is tüntettek a szurkolók. A lila-fehérek új mezüket és új szponzorukat is bemutatták.

A szurkolók hiába tüntetnek a régi címer mellett, az Újpest tulajdonosa hajthatatlan. „Ez a csere nem hirtelen felindulásból fakad. Az Újpest címere a klub történelme során sokszor lecserélődött; erre a címercserére már évek óta készültünk. Természetesen tiszteljük a klub hagyományait, de ez már a múlt. Nem nézünk visszafelé, kizárólag előre tekintünk. Nagy klubot akarunk faragni az Újpestből. Ahhoz, hogy klub fejlődjön, ez a logócsere szükséges volt” – mondta a tulajdonos, Roderick Duchatelet.

A belga üzletember kitért a legutóbbi MLSZ-büntetésre is. Az Újpestet félmillió forintra bírságolta a Magyar Labdarúgó Szövetség, amiért a szurkolók kemény magja a bajnokság nyitó fordulójában, a Paks elleni meccsen zsidózott és cigányozott. A következő rendbontás zárt kapus meccsel jár.

„Számomra ők nem szurkolók, hanem tüntetők. Erőszakosan lépnek fel, aminek nincs helye a futballban. Nem akarok velük beszélni többet, mert a múltkori tüntetésen is részegen, nem szalonképes állapotban jelentek meg” – így a tulajdonos.

Az Újpest nemzetközi kupaindulást érő helyen végezne a 2017–2018-as idényben. A klubhoz visszatért Litauszki Róbert és Simon Krisztián, rajtuk kívül két-három új játékos érkezése várható. A lila-fehérek év végéig biztosan a Szusza Ferenc Stadionban játsszák a hazai meccseiket.

„Az MLSZ-től megkaptuk a felmentést a gyepszőnyeg alá elhelyezett pályafűtés alól, ezért ha minden igaz, december 31-éig itt tudjuk játszani a hazai mérkőzéseinket. Vendégül fogjuk látni a Vasast, ők is itt fogják játszani a hazai mérkőzéseiket, ugyanúgy, ahogy ők is szeretettel fogadtak minket. Az UTE-val sikerült megállapodni egy hosszabb távú bérleti szerződés feltételeiről, ez egy huszonöt évre szóló szerződés. Ehhez szükséges lesz az MNV jóváhagyása, hiszen állami tulajdonról van szó” – tájékoztatott Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztató alatt a szurkolók egy része a székház tövében a tulajdonos távozását követelte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!