2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Nem sajnálják: újabb kétmilliárd a vizes vb-re

2017. március 14., kedd 12:02, frissítve: kedd 16:07

További milliárdokkal drágul a vizes vb, ezúttal az ugrótorony megépítésére adnak ki csaknem kétmilliárd forintot. Szintén ma derült ki, hogy, bár lefújták, még mindig folytat közbeszerzéseket az olimpiai pályázatért felelős összehívott Budapest 2024 Nonprofit Zrt.

A vizes vb-vel és az olimpiai pályázattal kapcsolatos kiadásról szóló két közlemény az EU közbeszerzési nyilvántartásában, a TED-ben jelent meg. A nagyobbik tételt az ugrótorony jelenti, ennek az építéséért csaknem 2 milliárd forintot fizet a Nemzeti Vagyonkezelő a nyertes ajánlattevőnek, a West Hungária Bau Zrt.-nek.

A győri székhelyű West Hungária Bau Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az üzletfeleként vált ismertté: Tiborcz 2015-ben szállt ki abból az Elios Innovatív Zrt.-ből, amely az elmúlt években számos, főként EU-s forrásból finanszírozott közvilágítási pályázatot nyert meg. A tulajdonrészét a West Hungária Bau vette át, amelyet a Várkert Bazár felújításáért és az új MTK-stadion felépítésével is megbíztak.

A másik ma kihirdetett pályázaton a budapesti olimpiával kapcsolatos rendezvényszervezésre osztottak ki pénzt. Erre 536,5 millió forintot kap a HD Event & Promotion Kft. Annak ellenére, hogy az olimpiai pályázatot visszavonták, a közlemény szerint a cég az alábbi feladatokat teljesíti majd a több mint félmilliárd forintból:

1. (…) A Budapest 2024 olimpiai pályázat hazai és külföldi rendezvényeinek teljes körű koncepciójának kidolgozása, megvalósítása;
2. Az események eszközigényének (reprezentációs eszközök, stb.) megtervezése, legyártása – ajánlatkérővel együttműködve;
3. Kisebb rendezvények, média highlightok megvalósítása.

A dokumentumból kiderül az is, hogy ezeket a rendezvényeket Dániában, Katarban és Budapesten szervezik, de „a fentieken túl egyéb teljesítési helyszínek is fel fognak merülni, melyekről jelenleg még nem rendelkezik az ajánlatkérő információkkal.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!