2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem mondták fel a Mahir szerződéseit a fideszes kerületek

2016. január 21., csütörtök 12:07, frissítve: csütörtök 17:42

Nem bontottak szerződést a fideszes kerületek a Mahir Cityposterrel – írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja: saját kerületében senki sem mondta fel a szerződéseket a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó reklámcéggel – azok a kormánypárti kerületvezetők sem, akik a Fővárosi Közgyűlésben tavaly előnytelennek minősítették a szerződést és megszavazták az idő előtti felbontását. Múlt héten az Index írta meg, hogy a Mahir elleni fellépést kezdeményező fideszes Kocsis Máté kerületében 2014-ben hosszabbították meg a reklámcég szerződését, amelyet Józsefváros azóta sem mondott fel.

 

Idézés

Éves hatósági ellenőrzésre idézte a rendőrség annak az őrző-védő cégnek a vezetőjét, amelynek a biztonsági őrei testükkel védték a Mahir hirdetőoszlopait az év elején az elbontástól. A cégvezetőtől az egyenruhások egyetlen szerződést kértek, azt a megállapodást, amelyet a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-vel kötött.

A cég jogi képviselője azt mondta: meglepő, hogy hatósági ellenőrzésen konkrét szerződésre volt kíváncsi a rendőrség. Az idézés január 6-ára szólt, amikor még tartott a hirdetőoszlopok elbontása, a bíróság csak napokkal később tiltotta el a fővárost a munkálatoktól. „Tekintettel arra, hogy a rendőrség ezen ellenőrzése során tulajdonképpen itt az őrző-védő cég tevékenységgyakorlásának a jogszerűségére, meg mondjuk a felelősségbiztosításának a meglétére, meg egyéb adatokra kíváncsi a jogszabály előírásai folytán. Az azonban számomra teljes mértékig meglepő, hogy amikor a rendőrség az idézésben külön kiemeli, hogy az ügyfelem a Mahir Cityposter Kft-vel kötött szerződést vigye magával, akkor ez azért számomra meglepő” – mondta Böröczky Kornélia, a Legion Invictus Kft. jogi képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!