2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Nem minden Hős utcai kilakoltatottnak segít az önkormányzat

Hír TV

2018. június 1., péntek 14:53, frissítve: péntek 18:38

Segítenek lakást találni azoknak, aki nem isznak alkoholt és rendesen dolgoznak - ezt mondta Kőbánya Fideszes polgármestere az Infórádióban, a Hős utca önkormányzati ingatlanokban élőkről.

A kerület vezetése a tervek szerint lebontja az ingatlanokat. 120 lakásból már kiköltöztek, önkormányzati bérlakásban még 25-30 fő él, magántulajdonban további 150 lakás van. Azt Kovács Róbert cáfolta, hogy a szegénytelep helyét a TEK vagy a rendőrség hasznosítaná sportcélokra.

Egy olyan programot mindenképpen el kell indítani, ami a családok helyzetét külön-külön vizsgálva megteremti a lakhatás további feltételeit, mindazoknak akik hajlandóak elfogadni azokat a feltételeket, amiket támaszt az önkormányzat vagy bevont partner, civil szerv. Látjuk ennek az útnak a példáit, jó példáit rossz példáit, akár Miskolcon, Ózdon, ezekből, tanulva igyekszünk egy programot végigvinni ami az ott élőknek új lehetőséget, életesélyt kínál. De benne van a pakliba hogy ez nem mindenkinek lesz járható - fogalmazott Kovács Róbert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!