2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Nem mennek a rendkívüli ülésre, mert Soros

2017. augusztus 20., vasárnap 09:22, frissítve: vasárnap 10:51

Soros Györggyel magyarázták a kormánypártok, hogy miért nem mennek el a parlament holnapi rendkívüli ülésére, ahol a lex CEU eltörlését és a kilakoltatási moratórium megújítását próbálnák napirendre vetetni az ellenzéki képviselők. A KDNP szerint a devizahitelesek ügye mögé bújva védené meg a Jobbik és az MSZP az amerikai milliárdos egyetemét.

„Ha ugyanazt a kérdést ötször felteszik, és ötször elmondom a választ, és nem tudják a válaszomat megjegyezni, akkor hatodjára már nem fogok válaszolni erre a kérdésre. A Fidesz–KDNP és jómagam nem veszünk részt a rendkívüli parlamenti ülésen” – indulatosan válaszolt a fideszes Budai Gyula arra a kérdésre, hogy miért nem mennek el a kormánypártok a parlament hétfői rendkívüli ülésére. A lex CEU eltörlését és a kilakoltatási moratórium megújítását próbálnák napirendre vetetni az ellenzéki képviselők.

Nem találtunk olyan fideszes vagy KDNP-s képviselőt, aki elmenne az ülésre, így az Országgyűlés várhatóan nem lesz határozatképes. Hollik István szerint az ülés témái nem aktuálisak, az ellenzéknek pedig az az érdeke, hogy Soros Györgyöt védje.

„A szocialisták és a jobbikosok a devizahiteleseket használják fel egy ilyen ülés összerángatására, csupán annak érdekében, hogy a CEU-t, Soros György egyetemét védjék és ezt az ügyet megpróbálják napirendre venni, mivel ezek nem valós kérdések, és semmi aktualitása nincsen, ezért mi nem fogunk részt venni az ülésen” – jelentette ki Hollik István.

Vita azonban így is lehet hétfőn, mert a napirend előtti csörtére feltehetően jelölnek majd felszólalót a kormánypártok. Az ellenzéki frakciók pedig már jelezték, hogy ott lesznek a parlamentben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!