2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem lesz könnyű a pedagógusoknak

2016. szeptember 27., kedd 11:02, frissítve: kedd 11:51

Tanévnyitó értekezleten tájékoztatta a jogszabályváltozásokról a pedagógusokat a Pedagógusok Szakszervezete. A fórumon Galló Istvánné, a szervezet elnöke az oktatás jelenlegi helyzetének legégetőbb problémáiról beszélt.

A helyesírás új szabályait ismételték át magyarórán az egyik debreceni gimnáziumban. A diákoknak idén ezt az egyik legnagyobb kihívás elsajátítani, megszokni. A pedagógusoknak viszont egészen más akadályokkal kell szembenézniük.

„Látom ezt az óriási leterheltséget, elég sok fejetlenséget. Nem átgondolt döntéseket, és én bízom abba – ha pici lépésekbe is – ezeken a fórumokon, Piroskával való konzultációkon a döntéshozóknak is tudomásukra jut, hogy milyen problémák vannak az oktatásban” – fejezte ki reményét Sári Tiborné.

A PSZ Hajdú-Bihar megyei szervezete Debrecenben tartott tanévnyitó értekezletet. A tanácskozáson Galló Istvánné a legégetőbb gondokat emelte ki. „Az első és a legégetőbb probléma az, hogy a jogszabályok rendkívül későn jelennek meg, ebből következik, hogy a kollégáknak nincs ideje felkészülni ezeknek a jogszabályoknak az értelmezésére, most a kormányrendelettel van nagyon sok probléma. A munkaidő kedvezményt érdekesen értelmezik a tankerületi vezetők” – így Galló Istvánné, Pedagógus Szakszervezetének elnöke.

Az értekezleten a jelen lévő pedagógusok és szakszervezeti tagok a jogszabályváltozásokról is tájékoztatást kaptak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!