2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

„Nem korrekt a kormány kommunikációja”

2017. október 5., csütörtök 22:17, frissítve: péntek 08:08

Nem korrekt, ahogy a kormány kommunikálja a kórházi fertőzések 2016-os alakulását – mondta Egyenesen című műsorunkban a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke.

Hegedűs Zsolt szerint a minisztérium összemos a közleményében különböző kategóriákat, és a számára kedvező eredményeket hangsúlyozza elsősorban, ez pedig szakmailag nem etikus és megtévesztő lehet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kórházi járványok számának csökkenésére hívja fel a figyelmet, miközben a betegekre a sokkal elterjedtebb, szórványos kórházi fertőzések jelentik az igazi veszélyt.

„Csak egy számadatot mondok: 31 specifikus kórházi járvány volt 2016-ban, ebben 198 ember volt érintve, a szórványosan előforduló kórházi fertőzésekben meg több mint 13 ezer a statisztika alapján. Akkor miért a kórházi járványokról beszélnek több mondatban, és miért nem a kórházi fertőzésekről? Ha egy szakértő elolvassa ezeket a jelentéseket, akkor azonnal megtalálja azokat a hibákat, ami nem igazán etikus” – mondta Hegedűs Zsolt.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!