2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Menesszék a kormány bulibáróját – követelik a szocialisták

,

2016. október 5., szerda 21:13, frissítve: csütörtök 12:45

Ellenzékben még a baloldal urizálását ostorozták, kormányon már nem kommentálják a Fidesz–KDNP politikusai Rogán Antal hétvégi helikopteres, luxuslimuzinos kiruccanását. A Jobbik a keményen dolgozó kisemberekre emlékezteti a kormányt, a szocialisták pedig az Orbán-kormány „bulibárójává” vált miniszter menesztését követelik.

„Magyarországon április 9-e után véget ér a limuzinszocializmus korszaka, mert luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó kormányzásra van szükség. Limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe is és a kormányba is.” Ellenzékben, egy évtizede a Fidesz kampányfőnökeként még a baloldali luxust kifogásolta Rogán Antal.

Mára már őt emlegetik igazi bulibáróként, miután a puritán elvekről szóló ígéretet helikopterre és luxus-Mercedesre cserélte, hogy eljusson egy hétvégi celebesküvőre, majd a mándoki kastély elnöki lakosztályában hajtotta álomra a fejét.

És amit a Fidesz–KDNP politikusai ellenzékben még bíráltak, azt ma már nem kommentálják.

A KDNP-s Hollik István azt mondta: kormányon vannak, és a kormánytagok utazási szokásaival nem foglalkoznak.

– Annak idején, amikor Kóka János utazott helikopteren, nem fért bele a polgári értékrendbe, és problémájuk volt vele. Most van?
– Továbbra is azt tudom mondani, hogy kormánytagoknak az utazási szokásaival nem foglalkozunk, és nem kommentáljuk.
– De régen kommentálták, mi változott?

– Kormányon vagyunk, és kormánytagoknak az utazásait nem kommentáljuk.

A volt rezsibiztosnak Rogán ügyéről is a Jobbik elnöke jut eszébe. „Valószínűleg a miniszter úr jól végzi a dolgát, mert most már nem tudom, hányadszor magánéleti ügyeivel foglalkoznak. Úgy emlékszem, volt ez a Vona Gábor nevű elnök úr, aki szerint őt sokat fényképezik – nem tudom értik-e, hogy mire próbálok célozni” – fogalmazott Németh Szilárd.

„Ez pofátlan urizálás – mondta a rogáni luxusról a Jobbik képviselője, Ander Balázs. – Ez az a mentalitás, amely teljes mértékben zárójelbe teszi azokat a korán kelő és keményen dolgozó kisembereket vagy éppen szegény nyugdíjasokat, akiknek a hátán a hatalomba emelkedtek, oda fölkapaszkodtak, és akiknek a befizetéseikből egyébként ezek az urak élnek. Fölháborító, elfogadhatatlan, gyalázatos.”

A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint a propagandaminiszter két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat. „Rogán Antal luxusbaloldalról beszélt anno, most kiderült, hogy ő maga luxusjobboldali. Előfordulhat a Fidesz környékén, úgy látszik, az is, hogy bárki helikopterrel utazik egy esküvőre, hogy kastélyban száll meg, luxus-Mercedes szállítja, és mindezt rejtélyes haverok és barátok intézik állítólag ingyen” – jelentette ki Gréczy Zsolt.

A helikopter ugyanis barterügylet, a luxus-Mercedes pedig baráti szívesség volt a Rogán házaspárnak a hétvégén a miniszterelnöki kabinetiroda szerint. A Népszabadság viszont kiderítette: a kedves ismerős, aki kiment értük a budaörsi reptérre, a prémiumautók és sofőrök kölcsönzésével foglalkozó Valton-Master Car Kft. autóját vezette, amely napi 80 ezer forintért bérelhető. Ez az autós cég ráadásul több szálon köthető a kormányzati megrendelésekkel is ellátott Valton Sec. Kft.-hez.

„Rengeteg urizálás van a Fideszben is, a környékén, ezt tudjuk, de olyan mélyre süllyedni, mint Rogán Antalnak, bizony nagyon keveseknek sikerült. Itt nem csak arról van szó, hogy helikopterrel megy egy celeb esküvőjére. Nem csak arról van szó, hogy luxuslimuzin szállítja a helikopterhez és onnan el. Nem csak arról van szó, hogy 110 ezer forintba kerülő elnöki lakosztályban tölti az estét családjával. Hanem arról van szó, mindezzel kapcsolatban hazudozik összevissza” – mondta az MSZP országos elnökségi tagja, Bárány Balázs.

A szocialisták Rogán azonnali menesztését követelik a kormányfőtől a luxuslimuzinos, helikopteres hétvégi túra miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!