2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Nem kerüli meg a kormányt Botka

2016. szeptember 26., hétfő 12:40, frissítve: hétfő 16:31

Nem tárgyal Brüsszellel migránsok betelepítéséről a szegedi városvezetés – mondta Botka László a Hír TV-nek. Hasonlóan döntött ma rendkívüli ülésén Gödöllő önkormányzata is.

Szeged polgármestere azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy több kormánypárti képviselő is arról beszélt korábban: egyes baloldali városok Brüsszel kérésére a magyar kormányt megkerülve menekülteket fogadnának be. A szocialista városvezető szerint jogi lehetőség sincs arra, hogy bármilyen illegális bevándorlót betelepítsenek bármelyik magyar településre.

„Természetesen nincs így, ezt azok is pontosan tudják, akik ilyeneket mondanak. A mai sajtótájékoztatón kiderült, hogy éppen az ellenkezőn dolgozunk, és azon dolgozunk, hogy a magyar fiatalokat itt tudjuk tartani Magyarországon. Az az 500 munkahely, amit létrehoznak Szeged városában, az elsősorban a végzős egyetemi hallgatókat várja. Annál nemesebb cél nem létezhet, hogy érjük el a magyar fiataloknál, hogy lehet Magyarországon boldogulni” – mondta el Botka László.

Hasonlóan döntött ma rendkívüli ülésén Gödöllő önkormányzata is, ugyanis nem szavazták meg a kormány által országosan körbeküldött határozati javaslatot, az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen.

A város polgármestere ugyanakkor visszautasította a térség fideszes országgyűlési képviselőjének állítását, miszerint 1500 migránst telepíthetnek be Gödöllőre, ha a képviselő-testület nem szavazza meg a kormány javaslatát.

„Nagyon sajnálom, hogy ön úgy minősítette a várost, hogy azok a települések vannak veszélyben, mely települések nem foglalkoztak vagy nem támogatták a Fidesz-pártpropaganda által előterjesztett határozati javaslatot. Milyen alapon gondolja ezt a diszkriminációt a települések között?! Milyen alapon, képviselő úr? Hogy mer ön ilyen típusú magatartást itt nyilvánosan elmondani? Hogy azok vannak veszélyben, akik nem támogatták. Akkor mégiscsak tud valamit ezekről a betelepítési kérdésekéről. Akkor legyen szíves, ossza meg velünk” – mondta felszólalásában Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!